Beharangozó: Browns - Eagles

Ma este magyar idő szerint 19:00 órakor megkezdi szereplését a Philadelphia Eagles a 2012-es NFL szezonban. Az ellenfél a Cleveland Browns csapata lesz. A Clevelandben lejátszandó mérkőzés rendkívüli fontossággal bír mindkét csapat számára, hiszen egy győzelem jó alaphangot adhat egy későbbi remek szereplésnek. Igaz a tavalyi évben az Eagles számára a Rams elleni idegenbeli győzelem, nem hozott szerencsét, de ilyesfajta babonára egyetlen football szurkoló sem adhat.

A két csapat először az 1950-es szezonban csapott össze. Ez volt az a szezon, amikor is az NFL és az AAFC (All America Football Conference) egyesült. Az egyesülést követő szezon első mérkőzését vívta az Eagles és a Browns. Az Eagles az NFL bajnokaként, míg a Brown az AAFC bajnokaként lépett pályára. A végeredmény 35-10-lett a barnák javára, akik később meg is nyerték a bajnokságot.  Az elmúlt 72 évben összesen 47 alkalommal találkozott a két csapat egymással. Az örökmérlegben a Browns a jobb 31 győzelemmel, míg az Eagles csak 15 alkalommal hagyhatta el a pályát nyertesként.  A történelemben még egy döntetlen is becsúszott.  A Cleveland Browns stadionban eddig kétszer játszottak a csapatok, és mindkét alkalommal a Sasok nyertek. Először 2000-ben, a remeklő Donovan McNabb irányította csapat 35-24-re, majd 2004-ben egy hosszabbításos meccsen, David Akers 50 yardos filed goaljának köszönhetően 34-31-re.

Legutóbb 2008-ban találkoztak a csapatok a 15. héten, és az akkor rájátszásért küzdő Eagles magabiztos 30-10 arányban múlta felül a Cleveland-i Barnákat, többek között Asante Samuel interception utáni Touchdown visszahordásával. Ez után a 4-12-es mérleggel záruló szezon után megköszönték Romeo Crennel munkáját Clevelandben és Eric Mangini vette át a csapat vezetését. Az itt eltöltött két szezon alatt 10-22-es győzelem-vereség mutatót összehozó edzőnek, a 2010-es szezon előtt elnöknek kinevezett Mike Holmgren megköszönte a munkát. Utóda, a korábban 10 évig Phillyban, az irányítók edzését vezető Pat Schurmur lett, aki a sasok akkori secondary edzőjét, Dick Jauront is maga mellé vette defensive coordinátorként. Az újjáépítés tehát ismételten megkezdődött, a Browns át ált a 4-3-as védekezési sémára, és új szemlélettel vetették bele magukat a 2011-es draftba.

A cikk folytatódik a Philly blog-on! Kattints ide!

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu