Game center: Titans - Vikings

Az idei formája alapján könnyen verhető Titans lesz a soron következő ellenfél.

Mérkőzés beharangozó

A Minnesota Vikings (3-1) otthon fogadja az eddig gyengén szereplő Tennessee Titans (1-3) csapatát. A mérkőzés vasárnap magyar idő szerint 22:25-kor kezdődik. A Vikings aki jelenleg vezeti a csoportját, továbbra is a győzelemért fog játszani a Titans ellen. Kettejük párharca jelenleg 7-4 -re áll. Egy kis érdekesség, hogy hazai pályán a Vikings 6-1 -re vezet. Idén a Vikings még veretlen hazai pályán (2-0), a Titans viszont még nyeretlen ha idegenben kell pályára lépnie.

1998. december 26-án amikor a Tennessee Oilers korszak véget ért, épp a Vikings ellen játszották még utolsó mérkőzésüket Oilersként, a Vanderbilt Stadium-ban. A Minnesota 26-16 legyőzte a Tennessee-t, akik ezután lettek Titans és költöztek át a Adelphia Stadium-ban, ami azóta már LP Field.

Közvetítési információk

TV: WCCO Channel 4 / CBS
Play-By-Play: Play-By-Play: Bill Macatee Elemző: Steve Tasker

RADIO: KFAN-FM 100.3 / KTLK-AM 1130
Play-by-Play: Paul Allen   Elemző: Pete Bercich
Pályariporter: Greg Coleman és Ben Leber
Pre-Game Show: 1 PM CT / 19:00 CET
KICK OFF: 2:25 PM CT / 22:25 CET

A mérkőzés előtt 30 perccel közzétett cikkben vagy az oldalon az “nfl stream” linkre kattintva megtalálható stream linkek közül lehet majd kiválasztani, hogy melyik csatornán kívánja nézni a mérkőzést. A közvetítés során élő chat valamint az oldalon élő eredménykövetés is lesz.

Nagy napok a Titans ellen

* A LB Chad Greenway 2008-ban, eddigi egyetlen Titans elleni mérkőzésén 7 tackle-t szerzett.
* P Chris Kluwe 2008-ban 6 alkalommal puntolt, összesen 324 yardnyi távolságra (átlagosan 54 yard). Ez a 4. legjobb teljesítménye pályafutása alatt.
* Adrian Peterson 80 futott yardot és 2 futott TD-t szerzett 2008-ban eddigi egyetlen Titans elleni meccsén.
* Antoine Winfield 6 tacklet és 1 interceptiont hozott össze első Titans elleni meccsén 2004-ben. Ez volt a 6. Vikings-ban teljesített meccse.

Titans-Vikings összecsapás jegyzetek

* A Vikings és a Titans eddig 11 mérkőzésen találkoztak egymással. A mindenkori rekordot a Vikings 7-4-0 arányban vezeti.
* Mind a 11 mérkőzésre az alapszakaszban került sor, a két együttes még rájátszásban nem találkozott.
* A legutóbbi találkozójukat az LP Field-en játszották 2008-ban, akkor a Titans 30-17 -re legyőzte a Minnesota-t.
* Ez lesz az első alapszakasz mérkőzése Leslie Frazier-nek a Vikings vezetőedzőjeként a Titans ellen.
* A Vikings és az Oilers/Titans eddig csak 1 alkalommal játszottak hosszabbításos mérkőzést. 1995-ben a Mall of America Field-en 23-17 -re a Vikings nyerte azt a találkozót.
* A Vikings hazai pályán 6 győzelemmel és 1 vereséggel áll a Tennessee ellen. Az egyetlen Titans győzelem még 1992-ben volt, mikor ők még Houston Oilers néven játszottak.
* A Vikings megnyerte az utolsó 4 mérkőzést a kettejük párharcából.

Titans-Vikings kapcsolatok

- A Titans irányítójának, Matt Hasselbeck-nek, az apja Don Hasselbeck a Vikings tight endje volt 1984-ben.
- A Titans guardja Steve Hutchinson 2006 és 2011 között 6 szezonon keresztül volt a Vikings kezdő falembere. 89 mérkőzésen lépett pályára ezalatt mindegyiken kezdőként. Hutchinson-t beválasztották a valaha volt 50 legjobb Vikings játékos közé. Minnesota játékosként 4 alkalommal került ki a Pro Bowl-ra.
- A Titans guardja Chris DeGeare 2010-ben 5. körös kiválasztott volt a Vikings által. 2010 és 2011 között 8 mérkőzésen játszott, 5 alkalommal kezdőként.
- A Vikings guardja Troy Kropog 2009-ben a Titans 4. körös kiválasztottja volt. Idén szeptember 18-án igazolta le a Vikings az edzőcsapatba. Kropog 6 meccset játszott a Titans-ban.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com