Beharangozó: Raiders - Buccaneers

Ma este ismét két partneroldal csapata mérkőzik egymással. Következzen a mérkőzés beharangozója a Buccaneers szemszögéből.

Vasárnap este, itteni idő szerint 22:05-kor megmérkőzünk az Oakland Raiders csapatával. Két azonos mutatóval rendelkező gárda összecsapása lesz ez, és azt hiszem kijelenthetjük, hogy a győztes életben fogja tartani a playoff reményeit, míg a vesztes most már tényleg elkezdhet koncentrálni a 2013-as évre. Bár a Raiders-nek könnyebb dolga van ebből a szempontból, ugyanis az AFC-ben, csak három csapat rendelkezik több mint négy győzelemmel, míg az NFC-ben, ezeknek a csapatoknak a száma hat. A két csapat találkozóinak a mérlege mindenképpen az Oakland felé dől, ők vezetik ezt a mutatót 6-1 arányban, ami az alapszakasz beli mérkőzéseket illeti. Illetve a két csapat legutóbbi találkáját is ők nyerték még 2008. december 28.-án ahol 31-24 arányban elvertek minket.

Az elmúlt hónap "katalizátora" a csapatnak mindenképpen a passz játék volt, meg persze Doug Martin egyéni szereplései. Josh Freeman mutatói is szimpatikusak októbert illetően. 321,7 yard meccsenként 10 TD és csak egyszer adta el a labdát. A Raiders viszont nem mondható túl agresszívnek a passz elleni védelem terén, mindösszesen a 21. helyen állnak az NFL-ben. Azonban az utolsó pár meccsen, nagyon elkezdtek jeleskedni ami a passzsiettetést illeti. Az első öt meccsükön összesen 7 sack-el büszkélkedhettek, míg ez a szám az utolsó három találkozójukon 10 volt! A Raiders secondary viszont már korán sem jeleskedik ennyire, egész szezonban 5 interceptiont sikerült összehozniuk. A futójáték megállításában viszont már annál ügyesebbek. Mindösszesen 102,1 yardot engedélyeznek meccsenként, az utolsó három találkozójukon ez a szám viszont még lejjebb csökkent, 67 yardra. Van azonban nekünk egy Doug Martinunk, aki október hónap legjobb támadó újonca lett. Elérte mindezt 153 yarddal meccsenként. Sajnálatos módon viszont ezen a téren is újabb csapás ért minket, Carl Nicks sérülése miatt kénytelen kihagyni az egész szezont, ez nagyban befolyásolhatja Doug Martin futó teljesítményét is.

Oakland-be látogatni mindig nagy "élmény"

A védelmünket illetően ennél rosszabb hetet már ki sem foghattunk volna, főleg miután jól elagyabugyáltuk a Vikingeket. Gondolná az ember, hogy végre történik valami. Erre Eric Wright (CB) szépen csatlakozott Talibhoz, ami az eltiltásokat illeti, majd következet Carl Nicks sérülése, végül az is kiderült, hogy Talib távozik a csapattól. És ugyan Wright büntetése csak a jövő héten kezdődne, sikeresen lesérült a hét közben egy edzésen, így mindenképpen ki fogja hagyni ezt a mérkőzést is. Azt hiszem ez a hármas: EJ Biggers, Leonard Johnson, Brandon McDonald, nem fog nagyot lendíteni az amúgy is utolsó helyen álló passz ellni védelmünkön.Jó hír viszont, hogy DaQuan Bowers készen áll és játszani fog a mérkőzésen, így talán a passzsiettetés kicsit dob majd a játékunkon. A másik oldalon pedig egy olyan irányító van mint Carson Palmer, akit bár semmi esetre sem sorolnék az "elit" közé, de azért így a számokat elnézve nem is produkál olyan rossz szezont. 60,2%-os hatékonyság. 1941 yard, 9 TD, és 5 interception. Ráadásul két fiatal, gyors elkapó is segíti munkáját Denarius Moore és Darius Heyward-Bey személyében, nem beszélve a tight end Brandon Myers-ről, aki szintén inkább az elkapásokban jeleskedik.

Ami a futó játékot illeti, már egyáltalán nem olyan acélos ez a Raiders, nem tudom mi történt azzal a Darren McFaddennel aki nem is olyan régen még futójátékával "terrorizálta" az egész ligát, de ez mára már nagyon alábbhagyott. Összesen 3,3 yardot tesznek meg próbálkozásonként és 2 touchdownt sikerült összehozniuk. Ha elmondhatjuk hogy valamely téren sokat javult idén a Buccaneers, akkor az a futás ellni védelem. Adrian Peterson mindösszesen a második futójátékos volt idén, aki 100 yard felett tudott teljesíteni ellenünk. Köszönhető ez Mason Foster nagyon sokat javult játékának, és az újonc Lavonte David-nek.

Minden bizonnyal érdekes kis meccs lesz ez is, melynek remélem, hogy Bucs győzelem lesz a vége, tényleg szüksége lenne rá a csapatnak, hogy életben tartsa az idei reményeket. De az elmúlt hét eseményei kapcsán, azt látom, hogy teljesen kezd eluralkodni a káosz a csapaton belül, gondolok itt az eltiltásokra, sérülésekre. Ráadásul szembe kell néznünk azzal a ténnyel is, hogy a Buccaneers soha nem szerepelt túlzottan jól Kaliforniában. A passz elleni védelmünk pedig tényleg a nullával lesz egyenlő ezen a mérkőzésen, ami azért okot adhat némi aggodalomra.

A számok bűvöletében:

- A Tampa Bay még soha nem nyert mérkőzést Oakland-ben.

- A Raiders a legutóbbi 4 otthoni találkozójából 3-at megnyert.

- Josh Freeman 3 TD passzt adott 3 mérkőzésen zsinórban, ez csapatrekord.

- A Buccaneers négy mérkőzés óta 28 pont felett teljesít.

- A Buccaneers 5. az NFL-ben a "Red Zone defense" tekintetében, mindösszesen 38%-ban sikeresek az ellenfelek.

- A Raiders a második legrosszabb csapat a "Red Zone offense" tekintetében, mindösszesen 34,8%-os hatékonysággal dolgoznak ilyen szituációkban!

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu