Beharangozó: Ravens - Giants

Két mérkőzés van hátra az alapszakaszból, most már a szezon sikeressége van terítéken. Vasárnap a Baltimore Ravens otthonába látogatunk, akikkel vélhetően kemény küzdelemben lesz részünk. Nagy előnyünk azonban, hogy ők már a rájátszásban vannak, így talán nagyobb motivációval tudunk pályára lépni.

Joe Flacco-ról mondtak már jót is rosszat is, az azonban biztos, hogy eddigi legjobb idényét futja az NFL-ben. A statisztikákat tekintve nagyjából egyenlő számokat hoz második évétől kezdve, igaz idén valamivel több passzolt yarddal fog zárni. A célpontjai megvannak ő pedig képes megtalálni őket. Ugyanakkor érdemes rá nagy nyomást helyezni, hiszen a zsebben nem mozog túl jól és könnyen sackelhető.

Az elkapók közül tehát bőségesen válogathat. A korosodó Anquan Boldin továbbra is remekül játszik és némi szerencsével az 1000 yardot is elérheti idén. Ez Torrey Smith-nek vélhetően már nem fog összejönni, de remek elkapópárost alkot Boldinnal. Ha mindkét játékost őrzik, akkor a Houstonból érkező Jacoby Jones várhatja a labdát. Hogy az élet ne legyen egyszerű, ott van még a tight end Dennis Pitta is, aki szintén hasznos yardokat tud hozni csapata számára.

A futójátékra is alaposan oda kell figyelni, hiszen Ray Rice már elhagyta az 1000 yardos határt, ami sorozatban negyedszer jött össze neki. Ugyan legutóbb a Denver ellen ő sem élete mérkőzését játszotta, de arra készülhetünk, hogy nehéz lesz őt hatástalanítani. Bernard Pierce újoncként fut remek szezont és megbízható második futóvá vált.

Az offensive line külső oldalát Michael Oher és az újonc Kelechi Osemele védi. Legutóbb guard poszton Jah Reid és Bobbie Willams kezdett, egyébként az egyik kezdő Marshal Yanda lenne. A center pedig a 15. évét a ligában töltő Matt Birk.

A Ravens védelmét idén alaposan kikezdték a sérülések, így közel sem tudják azt a teljesítményt hozni, amit az előző években nyújtottak. Azért a védőfalban Haloti Ngata továbbra is jól játszik, igaz egy ideje nem ért el sacket. Ugyanakkor Arthur Jones az elmúlt három mérkőzésen 2,5-szer tette meg ugyanezt.

A linebacker sorban kevés egészséges embert találunk...A legfájóbb kétségtelenül Ray Lewis kidőlése volt a Baltimore szurkolóinak, sőt az egész liga szomorú volt a játékos sérülése után, aki így profi pályafutását is befejezheti. Közepén mindössze Brendon Ayanbadejo és Josh Bynes a használható ember. A külső linebackerekre azonban alaposan oda kell figyelni, hiszen Paul Kruger már 8 sacknél jár, Terrell Suggs pedig még mindig veszélyes játékos. Ha ez nem lenne elég, akkor Courtney Upshaw is képes besegíteni.

A secondary-ből Ladarius Webb dőlt ki...Azért CB poszton ott van még Cary Williams és Corey Graham, akik együttesen 6 interceptionnél járnak. A safety pozícióban még erősebb a Baltimore, hiszen a keret tagja a már 34 esztendős Ed Reed. Teljesítményén ez mit sem látszik és 4 picket összegyűjtött már idén, amiből egyet touchdownra váltott. Kollégája, Bernard Pollard inkább a tackle-k számában jeleskedik, amiből 98-t szerzett már idén.

Cundiff utódja Justin Tucker lett, aki 27 kísérletből eddig mindössze kétszer hibázott. Leghosszabb sikeres rúgása 56 yardos volt. A punter Sam Koch megbízhatóan teljesít, igaz tavaly 2 puntját is TD-re hordták vissza, itt az ideje, hogy ez megtörténjen idén is.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu