Mérkőzés összefoglaló: Giants 42-7 Eagles

Nagyarányú győzelmet arattunk divízió riválisunk ellen, azonban a rájátszás már semmiképp sem jöhet össze, mivel a Chicaco Bears nyerni a Detroit Lions ellen. Azért a meccsünk jó volt...

Az Eagles egy meglepő és sikeres onside kickkel kezdte a mérkőzést, Vick ellenben rögtön eladta a labdát, ez pedig előrevetítette a mérkőzés forgatókönyvét. Nagyon régen produkáltunk ilyen jó kezdést és egy negyed alatt 3 touchdown átadást adott Manning (ebből kettőt Randle-nek), ezzel pedig szinte el is dőlt a mérkőzés. Ugyan volt egy-egy fellángolás a Philadelphia részéről is, de a győzelem kérdése egy másodpercig nem volt kérdéses.

Ugyanakkor az sok szurkolóban felvetődött, hogy miért nem tudtunk így játszani múlt héten is? A mutatott játék függ az ellenféltől is, tehát egy csapat úgy játszik, ahogy engedik őket. A múlt heti Ravens egy sokkal erősebb csapat képét mutatta a jelenlegi Philly-nél. Ilyen teljesítménnyel azonban azt gondolom legutóbb sem esélytelenül léptünk volna pályára. Az ellenfél gyengélkedése mellett hazai oldalon is számos jó teljesítményt lehetett látni.

Rueben Randle két szép touchdownt is elért, David Wilson pedig kezdő futóként hozott hasznos yardokat és egy elkapott TD-t ő is bemutatott. Rookie játékosaink tehát alaposan kitettek magukért. Chase Blackburn ezerrel hasított és több szép tackle-t is bemutatott. Stevie Brown újabb picket szerzett, de nem voltam vele maradéktalanul elégedett. Döntéseiben alaposan fejlődnie kell még, két alkalommal is későn ért oda emberéhez. Egy nem sokkal későbbi play-ben pedig Will Hill megmutatta, hogy hogyan kell egy ilyen szituációnál játszani. Nem Brownt akarom szidni, de sokan úgy gondolják, hogy később is egyértelmű kezdő lehet. Véleményem szerint Phillips jobb teljesítményre képes és hasznosabban is tud játszani, a 3 safety-s felállás miatt pedig célszerű lenne mindhárom játékos megtartása. Corey Websterrel sem volt ma panasz, igaz coverage-ban legutóbb sem volt olyan rossz, de akkor nem tudta befejezni a play-eket.

Végül lehetne boncolgatni, hogy mi okozhatta a rájátszásról való lemaradást, erre azonban majd egy külön írást szentelnék. A csapat teljesítménye egy hullámvasútra emlékeztetett, hol egy nagy győzelem hol egy súlyos vereség. Egy hete még a saját sorsunkban volt a kezünk, ezt a lehetőséget illett volna jobban kihasználni. Emiatt keserű érzés alakulhat ki az emberben. A teljes elemzéshez még korábban is vissza kéne menni, hiszen a szezon közben elhullajtott "pontok" ugyanúgy beleszámítanak. Viszont azt gondolom, hogy két ilyen borzalmas teljesítmény után, mint amilyenek az előzőek voltak egyáltalán nem érdemeltünk rájátszást. A csapatban van potenciál, ezt megmutatták idén is, ha nem lesznek nagy változások a keretben jövőre is nagy eséllyel pályázhatunk a rájátszásra.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu