Ki lesz a legjobb újonc védőjátékos?

Talán ez az idei év leginkább megjósolhatatlan díja. Sok jó védő érkezett idén az NFL-be közülük sokan kitűnő szezont futottak. A tavalyi Draft legmagasabb helyén kiválasztott védője a cornerback Morris Claiborne volt akit a Dallas Cowboys választotta ki az első kör hatodik helyén, de mégsem szerepel az esélyesek között.

A linebacker Luke Kuechly-t az első kör kilencedik helyén választotta ki a Carolina Panthers. 164 tackleel, 1 sackel és 2 interceptionnel zárta az újonc évét. És hogy ez mennyire sok tacklet is jelent valójában. Kuechly szerezte a legtöbb tacklet a ligában, 15-el előzte meg a második helyen végző NaVorro Bowman-t.

A linebacker Bobby Wagner-t a második körben választotta ki a Seattle Seahawks, összességében a Draft 47. választása volt. 140 tacklet, 2 sacket és 3 interceptiont szerzett. A Pro Football Focus az NFL három legjobb linebackere között emlegette.

A linebacker Lavonte David-et a második körben választotta ki a Tampa Bay Buccaneers, összességében a Draft 58. választása volt. David 139 tacklet, 2 sacket és 1 interceptiont szerzett az alapszakaszban. A Pro Football Focus már beválasztotta az idei legjobb külső linebackerei közé.

A safety Harrison Smith-t az első kör 29. helyén választotta ki a Minnesota Vikings. Újonc évében 104 tacklet, 1 sacket, 1 kierőszakolt fumblet és 3 interceptiont szerzett. A magas helyen való kiválasztása sok elemzőt meglepett de mostanra már bizonyított a kétkedőknek.

És a végén következzen egy játékos aki kevesebb szerephez jutott, nem szerzett annyi tacklet mint az előbb említettek, de azért mégis itt a helye. Casey Hayward-ot a Draft második körének végén választotta ki a Green Bay Packers. 53 tacklelel, 1 kierőszakolt fumbleal és 6 interceptionnel zárta az alapszakaszt. Nagyon jó volt a passz elleni védekezésben és egyik irányító sem lehetett nyugodt amikor a Hayward által fogott játékostárs felé passzolt.

NFL Hungary választása: Luke Kuechly (Carolina Panthers)

Kép: redzoneweekly.com