Draft célpont: Robert Woods

Robert Woods egy nagyon jó elkapó, ezt maximálisan bizonyította az egyetemi évei alatt. Nem egyszer neki köszönheti a USC Trojans csapata a remek szereplést. Már a USC pro day-en is nagy érdeklődés övezte Woods-ot a Vikings részéről.

A Trojan játékos 2011-ben igazi csillaga lett a csapatának, mert 1200 yardnál is többet kapott el és 15 TD-t szerzett. Nem kis szerepe volt, hogy a USC sok szituációban beérjen az endzoneba. Tavaly ugyan csak 846 elkapott yardja volt, de így is szerzett 11 TD-t. 

Elkapás mellett a futásai sem rosszak, Az igaz, hogy tavaly csak egyetlen egy próbálkozása volt, de az ígéretesnek tűnt. Szeptember 8-án, a Syracuse elleni meccsen 1 futásból 76 yardot ért el. 

Woods atletikussága nagyot lendítene a támadójátékunkon. Nem csak rövid, hanem hosszú passzokkal is bátran meglehetne kínálni. Gyorsaságával simán le tudja rázni a ráállított védőt.

Természetesen nem volt nehéz neki jól és eredményesen teljesítenie az egyetemen. Ő volt Matt Barkley kedvenc célpontja.  Különösen endzone szituációkban lehet hasznos számunkra, de 

Woods játéka nagyban hasonlít az egykori Vikings játékosra, a szintén elkapó Chris Carter-éra.

Ha a Vikings meg tudja szerezni Woods-ot, akkor elkapó poszton a következő 10-12 évben van megbízható játékos.

Greg Jennings érkezésével, most van egy biztoskezű elkapója a csapatnak, de Woods érkezésével már lehetne mit kezdeni a passzjátékkal. Ponder-nek is talán könnyebben menne a passz, ha jó célpontokat kapna a szezonra.

Woods kiválasztása bármennyire is jól rangsorolt elkapó, nem feltétlen az első körben kell majd el. Korábban volt egy bokasérülése, mely a 2012-es szezonra visszavetette kicsit  a teljesítményét, de még így is a legjobbak közé sorolják.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Kép: commons.wikimedia.org