A Vikings nyitott a több tengerentúli meccsre

A Minnesota Vikings kész lenne az elkövetkezendő szezonban akár több meccset is az USA területén kívül játszani. Mint ismert idén szeptember 29-én a Minnesota Vikings London-ban játssza le egyik hazai mérkőzését. Ellenfele a Pittsburg Steelers lesz, így izgalmas találkozónak nézünk elébe, már csak azért is, mert sok tízezer Vikings fantársunkkal együtt, mi is élőben, a helyszínen nézzük meg kedvenceink. A jegyeket napok alatt elkapkodták, így teltház várható a Wembley-ben, azaz 86.000 ember fog a helyszínen szorítani általuk dicsőített csapatukért.

Ám a most lemaradtaknak is van reménye, hogy jövőre vagy utána, akár több alkalommal is megtekintse csapatunkat a brit fővárosban. Ugyanis a 2014-es és a 2015-ös szezonban a Vikings már amúgy sem a Metrodome-ban játssza le hazai mérkőzéseit, hanem a University of Minnesota stadionjában, a TCF Bank Stadium-ban. Ez azonban csak alig több, mint 50.000 férőhelyes, így sok ottani Vikings fan nem tud majd eljutni a hazai találkozókra. 

Éppen ezért a vezetőség nyitott arra az ötletre, hogy kiaknázzák a lehetőséget és az elkövetkezendő két idényben akár több mérkőzést is London-ban vagy más tengerentúli helyszínen játsszanak le. Azt tudjuk, hogy az Egyesült Királyságon kívül Németországban is szeretnének rendezni NFL mérkőzést, talán most itt a lehetőség, mert már azt is tudjuk, hogy jövőre a tervek szerint már három alapszakasz meccset játsszanak Európában.

2016 után, miután az új stadionunk megépült már kevésbé esélyes, hogy hazai meccset Európába hozzunk, így az elkövetkezendő két évben ki kell használni az adódó lehetőségeket.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com