Új posztot alkottak a Jacksonville Jaguars újoncának

A Michigan Egyetem irányítója Denard Robinson poszt nélküli playmakerként indult az idei Drafton. Több poszton is jól teljesített az eddigi edzéseken és emiatt nehezen tudták egyértelműen meghatározni a jövőbeni szerepét. A Jacksonville Jaguars hivatalos rosterén OW szerepel a neve mellett, azaz Offensive Weapon (a poszt magyarul támadófegyver).

A Jaguars ötödik körében kiválasztott játékosa esetében egy korábbi játékos, Kordell Stewart pályaútja kezd kirajzolódni. Stewart a Pittsburgh Steelers, a Chicago Bears és a Baltimore Ravens játékosa volt és pályafutása során szerepelt wide receiver, speciális egység, running back és irányító poszton is.

Jelenleg sem Robinson az egyetlen "többposztú" játékos az NFL-ben hiszen például a Kansas City Chiefs játékosa Dexter McCluster running backként, elkapóként és speciális egység játékosként, míg a Buffalo Bills-es Brad Smith irányítóként, elkapóként és kick visszahordóként is bevethető.

Robinson eddig edzett már a running backekkel, a wide receiverekkel, az irányítókkal, a fullbackekkel és a visszahordókkal is. A general manager David Caldwell állítása szerint mérkőzésenként 10-15 snapnél lehet pályán az újonc szezonjában.

(nfl.com, Fotó: detroitnews.com)