Nagyító alatt a Dallas Cowboys

Ma végre számunkra is megkezdődik az idény. A nyitányon egyik csoportriválisunkhoz, a Dallas Cowboys otthonába látogatunk. A dallas-i támadó egység vezetője Tony Romo. Az offseasonban új szerződést kapott, amit most igyekszik meghálálni. Tavalyi éve felemásra sikeredett, volt olyan időszak mikor labdája többször találta meg az ellenfeleket mint saját játékosait. Azért ne ebből induljunk ki, mivel az elmúlt évek bebizonyították, hogy Romo bármikor képes ellenünk 300 yardot passzolni. Kiválóan mozog a zsebben, nehéz sackelni, mobilitása pedig bőven elég ahhoz, hogy a földön is hozzon néhány yardot.

A Cowboys futójátékának legfontosabb tényezője lehet, hogy DeMarco Murrayegészséges tudjon maradni. Újonc idényében 3, tavaly pedig 6 mérkőzést hagyott ki. A sorstól megérdemelne már egy egészséges idény, ez esetben pedig lazán meglenne neki az 1000 yard. Nekünk is könnyen okozhat fejfájást hétfő hajnalban. Pótlására érkezett a draftról az ígéretesnek tűnő Joseph Randle, de egyelőre Lance Dunbar az első számú helyettes. A preseasonban a legjobban Randle virgonckodott.

Elkapók terén sajnos igen jól áll ellenfelünk. Dez Bryantnek tavaly összejött a kiugró idény, idén pedig mindenki hasonló teljesítményt vár tőle. A night clubokat nem látogat(hat)ja már annyit, egyedül a labda megtartására kell még figyelnie. Miles Austin közeledik már a 30-hoz, de az 1000 yardos idény az ő játékában is benne van. Cole Beasley a nagyon szegény ember Wes Welkere lehet, Dwayne Harris elkaphat néhány labdát, Terrance Williams-nek pedig egyelőre a beilleszkedéssel és a jó magatartással kell foglalkoznia. Sajnos Jason Witten is remek játékos és a tight endek őrzésével szokott probléma lenni...Elmúlt már 30 és Dallas-ban készülnek is a pótlására, tavaly James Hanna, idén pedig Gavin Escobar érkezett a draftról.

Amin elbukhat a Cowboys sikeres idénye, az a támadófal. Depth chart alapján aTyron Smith-Ronald Leary-Travis Frederick-Mackenzy Bernadeau-Doug Free ötös a kezdő. Nem egy acélos egység, nemrég például leigazolták a 36 éves Brian Waters-t is. Ebből is látszik, hogy elsősorban a fal közepén akadhatnak problémák, tavaly Linval Joseph és Rocky Bernard is sacket ért el. Nem véletlen tehát, hogy érkezett a draft első körében Frederick. A szélen is lehetnek gondok, tavaly JPP gyönyörű sacket szerzett Tyron Smith ellen, Doug Free pedig már túl van legszebb évein.

A védelem Monte Kiffin érkezésével 4-3-as felállásra váltott (itt találhattok róla angolul egy hosszabb leírást), így DeMarcus Ware és Anthony Spencer idéntől defensive endként szerepel. Azért kétségünk ne legyen, Ware így is hülyét csinál majdnem minden tackle-ből. A hírek szerint elsősorban jobb oldalra fog felállni, így Will Beatty-vel kerül majd szembe. Középen Jason Hatcher és Jay Ratliff igyekszik majd összenyomni a falat.

Roppant erős a dallas-i linebacker sor. Romo-hoz hasonlóan Sean Lee is megkapta új szerződését és továbbra is a védelem vezére lehet. Rendkívül intelligens játékos, aki jó helyezkedésének köszönhetően számos interceptiont is tud szerezni. Két társa Bruce Carter és a Lions-tól érkező Justin Durant lesz. Egyértelműen látszik, hogy a mi kezdő linebackereink maximum cserék lehetnének itt...

A secondary felemás képet mutat. Tavaly átalakult a cornerback páros, a Chiefs-től érkezett Brandon Carr a draftról pedig Morris Claiborne. Utóbbi kicsit gyengén kezdett ahhoz képest, hogy fel is trade-eltek érte, de ez még csak újonc éve volt. Sajnos tavaly megtalálták az ellenszert elkapóink semlegesítésére, kíváncsi vagyok idén mi lesz a helyzet. Én személy szerint nagy fogásnak tartom a draft negyedik körében megszerzett B.W. Webbet is. Egy körrel előbb érkezett a safety J.J. Wilcox, akinek érkezésére mindenképp szükség volt, hiszen Gerald Sensabaugh visszavonult. A két kezdő Will Allen és Barry Church lesz. Egyikük sem az a kimondott ballhawk játékos...

A mezőnygólokat Dan Bailey rúgja, aki tavaly próbálkozásainak 93,5%-ban talált be a póznák közé. A punter Chris Jones eddig mindössze 6 NFL mérkőzésen lépett pályára, de ezeken korrekt teljesítményt nyújtott.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu