Nagyító alatt a Carolina Panthers

Újra meccsnap van, így jöhet aktuális ellenfelünk, a Carolina Panthers bemutatása! Irányítójuk a korábbi 1/1-es Cam Newton. Draftolásakor számos kétségek akadtak vele kapcsolatban (elsősorban a jelleme miatt), de már újonc évében bemutatta, hogy kiváló irányító. Ugyan tavaly voltak gyengébb teljesítményei, viszont bármikor képes veszélyt okozni földön és levegőben is.

A futók közül Kenjon Barner nem léphet pályára, így DeAngelo Williams-re hárul szinte a teljes feladat. Eddig egész jó átlaggal futott, remélhetőleg nem hülyíti meg nagyon védőinket ma este. Szerencsétlenkedésben ő is az élen jár, Wilsonhoz hasonlóan kétszer is elejtette a labdát, amiből egyet elvesztettek. Tehermentesítésében Mike Tolbert segédkezhet.

Az elkapók nagy sztárja a 34 éves Steve Smith, akin nem nagyon fog az idő és ennyi idősen is az NFL legkiválóbb elkapói között emlegetik. Brandon LaFelltől is sokat várnak Carolinában, de a játékos idén egyelőre nem felelt még meg az elvárásoknak. Ted Ginn eddig hasznosabbnak bizonyult nála. Meg kell említeni Domenik Hixon nevét is, aki tőlünk távozott a Panthers-höz, de egyelőre sérülés miatt még nem lépett pályára. Az igazi veszélyt azonban a tight end Greg Olsen jelentheti, akinek egyelőre kiváló éve van (12 elkapás, 140 yard, TD). Rendszeresen visszatérő probléma a TE-k őrzése, meglátjuk ma mennyire sikerül ezt megoldani.

A támadófal a Jordan Gross-Amini Silatolu-Ryan Kalil-Chris Scott-Byron Bell ötössel áll fel. Newtont eddig hétszer sackelték idén, ez két meccs alatt elég magas szám. A futásokat viszonylag korrekt módon támogatták, DeAngelo Williams jó átlaggal hozta a yardokat.

A védőfalat alaposan próbálták megerősíteni az elmúlt években Carolinában.Charles Johnson ugyan eddigi pályafutását végig Carolinában töltötte, de az elmúlt 3 évben kétszer is 10 sack felett zárt. A túloldalon Greg Hardy tavaly hasonló sikerességgel rohamozta az ellenfél irányítóit, így rá is komolyan oda kell figyelni játékosainknak. Középen az idősödő Dwan Edwards és a kedvenc draft prospectem, Star Lotulelei próbálja majd lebontani a falat. Mindketten képesek fejtörést okozni. Előbbi sérüléssel bajlódott és kétséges pályára lépése.

Thomas Davis pedig biztosan nem lép pályára. Terrell Thomas-hoz hasonlóan ő is 3 ACL szakadást szenvedett már el pályafutása alatt, de sikeresen vissza tudott térni. Tavaly bátorította is játékosunkat. Azért ott van Luke Kuechly és Jon Beason is. Utóbbi sokat volt sérült mostanában, de Kuechly már újonc évében a liga egyik legjobb linebackere volt. Egy korábbi játékosunk megtalálható itt is, Chase Blackburn távozott Carolinába.

A secondary-ben is lesz két hiányzó, Josh Thomas és Quintin Mikell dőlt ki. Előbbit James Dockery, utóbbit az újonc Robert Lester helyettesítheti. Érdekes lesz megnézni mennyire tudja majd kihasználni Eli a hiányukat.

A visszahordó feladatokat Tedd Ginn végzi el. A kicker Graham Gano eddig mindhárom kísérletét értékesítette idén. A punter Brad Nortman igen jó, 49,6 yardos átlaggal végzi el puntjait.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu