A Patriots szerződtette az Eagles defensive tacklejét

A Patriots a tavalyi évhez hasonlóan idén is kivárt a végsőkig. Tavaly másodpercekkel a határidő lejárata előtt tradelték el a Tampay Bay Buccaneers-el a cornerback Aqib Talib-ot és idén a Philadelphia Eagles-el cserélték el a defensive tackle Isaac Sopoaga játékjogát. A védő mellé átadták a következő évi hatodik körös Draft pickjüket és cserébe megkapták a Patriots 2014-es ötödik körös választását.

Sopoaga fő feladata a futás elleni védelem erősítése és a Pro Bowler nose tackle Vince Wilfork pótlása lesz aki kiesett a szezon hátralevő részére. Rájuk is fér az erősítés hiszen Wilfork kiesése óta átlagosan 156.5 futott yardot szereztek ellenük.

A jelenleg 32 éves védő csak az idei offseasonban érkezett az Eagles csapatához, korábban 9 éven keresztül a San Francisco 49ers játékosa volt. Sopoaga a védelmi snapek 40%-nál volt csak pályán Philadelphiában, de Bostonban nagyobb szerepet szánnak neki. Wilfork és a linebacker Jerod Mayo kiesését követően kezdenek áttérni a 4-3-as védekezésről a 3-4-es sémára amiben nagy segítséget jelenthet Sopoaga.

(nfl.com, Fotó: sports.yahoo.com)