Mérkőzés összefoglaló: Vikings 34-27 Redskins

RegularSeason Game10, Redskins-Vikings2Megvan a Vikings első győzelem az Amerikai Egyesült Államok  területén, a szurkolók végre örülhettek a meccs végén. Végre azt láttuk amit kell, győzelmet. A Minnesota Vikings hazai pályán 34-27 arányban legyőzte a fővárosi, Washington Redskins együttesét egy végig kiélezett mérkőzésen. A mérkőzés előtt nem mi voltunk az esélyesek már csak azért sem, mert a sérülésektől megtizedelt csapat korábban sem tudta egy összeszedett gárda képét mutatni. Tegnap azonban minden fordítva történt és megérdemelt győzelemmel hagytuk el a pályát, habár voltak ordító hibák.

Mint minden meccsek pozitív szemlélettel vágtunk neki és elhittük, hogy bár nagyon lesajnáltak minket a ligában, de mi mégis képesek vagyunk meglepetést okozni. Szerencsére ez sikerült is.

A találkozót ismét mi kezdtük visszahordással, de Forbath gyenge kickoff-ja miatt nem Patterson, hanem Joe Webb kapta el a labdát és hordta vissza 9 yardon keresztül. Kyle Rudolph kiesésével nagy feladat hárult az ő helyettesére, John Carlson-ra, aki élt is a lehetőséggel.

Ponder első passzát el is kapta, ami egy 10 yardos előrehaladást eredményezett, majd Peterson 1 yardos futását láthattuk. Az első drive további része nem kedvünk szerint alakult. Előbb Ponder-t -5 yardon sackelték, majd egy hatalmas interceptiont dobott, amivel igen korán lejött a támadósor. Pondernek idén ez volt a 10. eladott labdája, amihez csak 3 passzolt TD párosul. Igaz most már 5.

A meccs előtt kiderült az is, ha Ponder megnyeri ezt a találkozót, akkor a továbbiakban is ő lesz a Vikings irányítója. Na ez a helyzet igaz lenne, csak épp történt egy kisebb sérülés, ami nem biztos, hogy kedvez neki. Bal váll ficam miatt még a játékból is ki kellett állnia  a harmadik negyedben és nem is tért vissza a meccsbe.

Na de térjünk vissza a meccsre. Az eladott labda után a Redskins következhetett. Szépen haladtak előre Robert Griffin III vezetésével a vendégek, de a Vikings redzone-jában megrekedtek. A 8 yardosunkon voltak, mikor 3 és 4 -re egy defensive pass interference-el előrejöttek az 1 yardos vonalra. Sem elsőre, sem másodikra, sem pedig harmadikra nem sikerült magukat a gólvonal másik oldalára küzdeniük, így egy nagy lehetőséget elpuskázva csak egy mezőnygóllal zárták a támadást. Ez a Vikings védelmének első megvillanása volt a meccsen.

Javítási szándékkal a második driveban kicsit merészebb playhívással álltunk neki a dolgoknak. Peterson első két futása után Simpson kapott el egy 11 yardos passzt, majd a kezdő szerepkörnek örvendő Carlson egy 21 yardos játékkal örvendeztette meg a közönséget, ráadásul védő szabálytalanság miatt plusz 15 yardot is kaptunk. Az ellenfél redzonejában előbb Ponder passzolt Peterson-nak, aki -3 yardon lett megállítva, majd Peterson ezt megtorolva az ellenfél védőinek futott egy 18 yardos TD-t, amivel 7-3 arányban átvettük a vezetést.

Erre a Washinton egy 8 yardos Griffin – Garcon összjátékkal válaszolt és a negyed végére átvették a vezetést.

Még az első negyedben megkezdett támadást folytatva jöttünk előre a másodikban. Nem is volt olyan rossz drive, mert Ponder hibátlan passzaival gyorsan elértünk az ellenfél 2 yardos vonalára. Musgrave most már egyre többet használja Cordarrelle Patterson-t elkapóként is, ami jót tesz a csapatnak, mert ebben a driveban is mutatott két elkapást. Előbb egy 20 yardossal örvendeztetett meg minket, majd megszerezte első elkapott TD-jét profi karrierje során.  10. játékhéten tehát az újonc elkapónál is megtört a jég, reméljük ezzel több játéklehetőséget is fog kapni.

Ponder az interception után tehát javított, mert egy hibátlan drive után TD passz is kiosztott. Egyébként ez volt Ponder első olyan TD passza az idény során, mely elkapónak ment. Gyönyörű támadás végén gyönyörű TD, amivel ismét előnyben voltunk.

A gyors negyed elejei TD után viszont következett egy kis rövidzárlat, mert a szünetig a Redskins 14 pontot pakolt fel az eredményjelzőre.

Előbb Reed 11 yardos elkapásával átvette a vezetést a vendég csapat, majd egy teljesen érthetetlen védekezés során tök üresen maradt két elkapó az endzoneban, így Paulsen 1 yardos elkapásával ért véget az első félidő.

Nem örültünk az állásnak, és pláne annak nem, hogy ismét buta hibák sorozata vezetett idáig.

A szünet után ráadásul a Redskins nagyon előrejött, de a védelmünk felébredt a téli álmából és mezőnygólon tartotta az ellenfelet. 

A válasz támadás a legjobban sikerült a Vikings-nak. EBben a driveban is tökéletesen passzolt Ponder, nem volt hibája. Carlson több elkapást is bemutatott, de a legfontosabbat a TD-vel záródó 28 yardos elkapással érte el. Ez volt a TE első elkapott TD-je az idei szezonban és az első a Vikings csapatában, plusz a 2010 óta tartó ponttalansági sorozata is megszakadt ezzel. A driveban Chase Ford is jegyzett egy 2 yardos elkapást, de Jennings, Wright és Peterson is fontos yardokat szerzett.

A harmadik negyed közepén jártunk és kezdett olyan érésünk lenni, mint a Packers elleni meccs során. Az ellenfél punterét még nem is láttuk, csak tudtuk, hogy ő is felszállt a Minneapolis-ba tartó gépre. Ez a sorozat megszakad és 3 sikertelen kísérlet után punthoz álltak fel. Ugyan puntoláshoz készültek, de Rocca rúgás helyett passzolta a labdát, de sem az elkapás, sem a play nem volt jó, mert a Redskins egyik játékosa idő előtt bemozdult. Így a punt végül punt lett.

Sok büntetésnek hála a Washington 41 yardosáról indulhattunk. A kulcsjáték Wright 28 yardos, bravúros elkapása volt, amivel igen csak megközelítettük az ellenfél végzónáját. 15 yardról indult a játék és Ponder elindult az endzone felé, de sajnos nem ért be, mert az egy yardoson kiütötték a kezéből a labdát, ami szerencsére kiment az oldalvonalon, így onnan jöhettünk. Ahogy az lenni szokott most sem úsztuk meg sérülés nélkül. Az önfeláldozás szép dolog és Ponder mindent megtett a csapatért. Az eladott labdáján kívül semmi gond nem volt vele, sőt nagyon is jól játszott. Ekkor jött ez a sérülés, amikor a bal válla kificamodott és el kellett hagynia a pályát, végül nem is tért vissza. Helyét Matt Cassel vette át, aki eddig z egyetlen győztes meccsét hozta le a csapattal még London-ban.

Nem volt mese, 1 yardról jöhettünk és Adrian Peterson nagyon könnyedén bevitte a gólvonal mögé a kísérletet, így átvettük a vezetést.

A negyedik negyedben még egy 39 és egy 40 yardos mezőnygólt is értékesítettünk, de ebben a negyedben a védelem óriásit játszott. RGIII többet feküdt a földön mint a kutya egy meleg nyári napon. Kevin Williams 2.5 sackel vette ki a részét a meccsből és egy nagyon jó játékkal. Egymás után kétszer is levitték a földre a Redskins irányítóját, aki láthatóan visszavett a teljesítményből a második félidőben.

Az utolsó Redskins drive alatt majdnem infarktust kaptunk mi szurkolók, de legalább agyvérzést. Nem volt elég, hogy megint ott tartottunk, hogy lehet az utolsó támadás alatt bukjuk a meccset, de Frazierék teljesen feleslegen kérték ki a Vikings maradék idejét, miközben a Redskins már a redzone-ban volt. Greg Jennings a Vikings elkapója sem tudta nagyon hova rakni a döntést és mondta a magáét és közben csapkodott. A majdnem öngyilkos taktika végül bejött, mert a támadás végén, még negyedik kísérletből sem tudott TD-t elérni az ellenfél, így a Vikings megszerezte második győzelmét a szezonban.

A Washington utolsó kísérletében az elkapó ugyan elkapta a labdát a Vikings endzone-jában, de csak az egyik lábát tudta lerakni a másikkal már a pályán kívül ért földet, így egy mesteri térdelés után ismét nyertünk.

Hihetetlen 20-3 -as második félidőt produkáltunk, ami idén eddig nem igazán volt ismert a Viking szurkolóinak számára. Ponder jól játszott azt az egy butaságot kivéve. Carlson is megfelelően helyettesítette Rudolph-ot és Peterson is segítette a csapatot fontos futásival és nem utolsó sorban 2 TD-jével. Patterson első elkapott TD-je fontos lehet, mert innentől talán nagyobb szerepet szánnak neki a támadások alatt.

Most ismét egy hosszabb pihenő következik, mert a hétvégét is megkapták a játékosok, hogy felkészüljenek egy minden bizonnyal még ennél is nehezebb meccsre, amikor ugyanis a Seattle Seahawks otthonába látogatnak jövő héten vasárnap.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com