Alapkőletétellel indult az új stadion építése

Stadium Built_1A keddi napon ünnepélyes keretek között megkezdődött az új stadion építése. Elrajtolt az, amire hosszú évek óta várunk, végre megindult az új stadion építése. A Minnesota Vikings hosszú huzavona után végre mindenben megegyezett a várossal, az állammal. Minden papírt aláírtak, lepecsételtek, kedden pedig a munka érdemi része is megkezdődött. Ünnepélyes keretek között a Zygl Wilf, Mak Wilf, Mark Dayton, Leslie Frazier, Adrian Peterson és még pár magas rangú tisztviselő pedig hivatalosan is megtette az első ásónyomot.

“Büszkék vagyunk arra, hogy itt lehetünk és megtettük az első lépést. Elindultunk az kemény úton, hogy megtervezzünk egy olyan létesítményt amely képes mindenféle eseményt befogadni. Legyen szó akár középiskola football-ról, egyetemi football-ról, profi football-ról, baseball-ról, profi labdarúgásról vagy éppen bármilyen közösségi rendezvényekről, konferenciákról, koncertekről. Szeretném megköszönni minden partnerünknek, a Minnesota Vikings szervezetének valamint a HKS és Mortenson építtetőcégnek.” - mondta el Michele Kelm az MSFA elnöke.

A tervek kidolgozásával a HKS Sport & Entertainment Group-ot bízták meg, akik egy igen egyedi és minden képzeletet felülmúló stadiont álmodtak meg és vetettek papírra. A különleges stadion “orr” az ország legnagyobb üvegtetőszerkezete, hatalmas nyitható ajtók, három hektáros terület valamint a stadion különleges geometriai formája, az épület nyitottsága igen egyedivé teszi.

A stadion otthonául szolgál a Minnesota Vikings csapatának, de más országos rendezvények sportesemények is lebonyolíthatóak itt. NCAA versenyek, BCS Championship, Super Bowl közép-és egyetemi football mérkőzések.

Ez a stadion azonban sokoldalúságának köszönhetően sokkal közelebb hozza a szurkolókat a football-hoz, mint bármely más NFL stadion az országban.

“Ez egy hatalmas nap a Vikings szurkolóinak és Minnesota államnak az életében. Hálásak vagyunk a több száz órás kemény munkáért, hogy a tervek elkészüljenek.” – mondta el Mark Wilf a Vikings elnöke/tulajdonosa.

A stadion építése 4,3 millió munkaórát fog igénybe venni. Ez magában foglalja a 7500 mesterembert, a több száz helyi vállalkozást. Az építkezés most kezdődik és várhatóan 2016-ra kulcsrakészen adják át a stadiont és a környező infrastruktúrát. 

A város és a stadion benne van a végső győztesek kalapjában a 2018-as Super Bowl rendezésének jogáért folytatott harcban. Döntés  tavasszal lesz.

A majd 1 milliárd dollárból megvalósuló terv előrehaladását élőben követheted az alábbi linkre kattintva. Persze a munka még nem fog rögtön látványosan beindulni ebben a hónapban, de a szezon végeztével megkezdik a Metrodome lebontását és közben folyamatosan építik az új arénát.

24 ÓRÁS ÉLŐ WEBCAMERAKÉP A VIKINGS STADIONJÁNAK ÉPÍTÉSÉRŐL:

sb

 (az itt látható kép nem élő, rá kell kattintani és automatikusan átnavigál az élő webcameraképhez)

http://www.vikings.com/stadium/new-stadium/webcam.html

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com