Már nem lép pályára az idei szezonban Robert Griffin III

A Washington Redskins tegnap bejelentette, hogy Robert Griffin III nem lép pályára a hétvégi Atlanta Falcons elleni mérkőzésen majd órákkal később az kiderült, hogy RG3 a csapat harmadik számú irányítója lesz az utolsó három alapszakasz mérkőzésen. A következő hetekben Kirk Cousins lesz a kezdő, Rex Grossman a tartalék és RG3 a harmadik QB. A nyilatkozatok szerint a játékost egészségi okok miatt, a saját érdekében ültetik le.

"Biztos vagyok benne, hogy már mindenki tud az edzők döntéséről, hogy leültetnek a szezon hátralevő részében. Kifejezetten vágyom a játékra, de elmondták az érveiket és a nap végén beláttuk, hogy ezt kell tenni." - nyilatkozta Robert Griffin III.

A vezetőedző Mike Shanahan lenyilatkozta a leültetésre azért volt szükség, hogy RG3 biztosan egészséges legyen a következő offseasonban. A csapat több játékosa is megkérdőjelezte az edzők döntését. Természetesen Griffin-t is megkérdezték a helyzetéről.

"Az ilyen időkben arra kell támaszkodni amit az életben tanítottak a számodra. A katona szüleim megtanították, hogy tartsam tiszteletben a feljebbvalók döntéseit. Tiszteletben kell tartanom amit az edzőm mond." - mondta RG3.

Cousins-al így egy olyan hírt közöltek tegnap amire talán még Ő sem számított. Griffin egészségügyileg pályára léphetne a Falcons ellen de így is kezdeni fog a Falcons ellen. Cousins reálisan értékel és nyilatkozata alapján a helyén kezeli a kialakult szituációt.

"Robert a csapat franchise irányítója. Ez az Ő csapata. Az én munkám, hogy győzelemhez segítsem a csapatot." - nyilatkozta Cousins.

(nfl.com, Fotó: csmonitor.com, washingtonpost.com)