Mérkőzés összefoglaló: Saints 42-17 Buccanneers

Végre vége! Bár aki a jobb draftcetlinek szurkolt, sajnos csalódnia kellett, hisz a liga hátuljánál kullogó riválisaink is “kitettek magukért.” Azonban úgy hiszem a tegnap esti mérkőzésben szépen összefoglaltuk Schiano, és a Bucs egész éves teljesítményét. Nem is lehetne jobb okot adni a Glazer családnak, hogy a mai napon bejelentsék az edző távozását. És reméljük ezúttal nem ismét a tulajdonosok lesznek a franchise legnagyobb ellenségei.

Adott nekünk egy tét nélküli mérkőzés, New Orleans-ban, a Szentek otthonában. Ahol maximum már csak régi csoport riválisunk orra alá törhetnénk egy kis borsot, és szabadíthatjuk meg a rájátszásban való részvételtől, egy esetleges győzelemmel. Persze nem így alakult, sok Bucs szurkoló nagy örömére. Hisz ez esetben még ennél is hátrébb végeztünk volna a drafton. De “kedvenc” edzőink szemlátomást ezt a mérkőzést is megszerették volna nyerni. Ahhoz viszont kellett volna egyes más.

Először is, 17 hét alatt meg kellett volna tanítani a csapat minden egyes játékosának mi is az a zónázás. Johnthan Banks lehet akármilyen tehetséges játékos, ha fingja sincs folyamatosan mikor kit kell átvennie a pályán, és kit kell elengednie, hogy ne maradjon senki őrizetlenül, ahogy történt az vasárnap este is megszámlálhatatlan alkalommal. Rengeteg ajándék yardot kapott így tőlünk Drew Brees, aki a legkevésbé sem meglepő módon 381 passzolt yarddal zárhatta a mérkőzést. Valamint leadogathatott 4 TD passzt is. Valamint, nem mellékesen így hozták össze Kenny Stills 76 yardos touchdown átadását. Persze ráfoghatjuk ezt a secondary rossz kommunikációjára, de akkor is úgy gondolom pont az edzők dolga az, hogy ott ne legyen félreértés a játékosok között, és mindenki tudja mi a dolga.

Azért hibás védelem tekintetében a legkevésbé sem kell félteni Leonard Johnsont sem, rögtön a meccs elején Lance Morre-ról maradt le szépen, aki így 44 yardot futhatott egészen az end zone-ig. Drew Brees szépen senkitől sem zavartatva osztogatta szét a lasztikat egész este, egyenlően elkapói között. Hisz miért ne tette volna? A sikertelen blitz hívások révén végig biztonságban volt. Adrian Clayborn ért oda hozzá mindösszesen egy alkalommal. A hibásan zónázó Bucs játékosok nyújtottak bőven célpontot. Amikor pedig nem, elég volt Jimmy Grahamnek passzolni a lasztit, hisz mivel 17 hét alatt, egy jól kivitelezett szerelést sem tudott az edzőgárda megtanítani a Buccaneers védelmének, két safety között is bármikor állva tudott maradni, a méreteiben is tekintélyes tight end.

Tampa Bay Buccaneers v New Orleans SaintsLeonard Johnson ismét lemaradva, mint a borravaló…

A mai napon fordult kissé a kocka. Egyrészről szembetűnő volt, hogy a másodéves Mark Barronnélkül ez a secondary nem sokat ér. Hiába a 16 milliót érő, pro bowl válogatott Darrelle Revis, akit szépen megtréfált, hogy Robert Meachem felé, nem fentről, hanem alulról érkezik a TD passz. Vagy a “hard hitting” Dashon Goldson, aki az idei szabályváltoztatások, talán legnagyobb áldozata. És most, hogy nem érkezhet meg ahogy akar, leginkább zavart kislány benyomását kelti bennem néha a pályán.Vagy hiába áldoztunk egy második körös cetlit Johnthan Banks-re, ha nem tudják neki megtanítani mit is kéne a pályán csinálnia. A védelmünk ezzel együtt egész szezonban szépen megállta a helyét, a mai napon viszont talán az idei legpocsékabb produkciót sikerült bemutatni. Bár Drew Brees és a Szentek, valahogy mindig is a mumus szerepében tetszelegtek, hisz egész szezonban nem kaptunk 300 passzolt yard fölött. Leszámítva a második hetet, ahol szintén a Szentek hozták össze ezt a bravúrt ellenünk.

1230_4meccsUnderwood és Glennon ünneplése, előbbi 93 yardot elkapott, utóbbi pedig 219-et passzolt.

A támadóegység ma viszont nem kezdett rosszul, Greg Schiano előhúzta a kalapból az összes megmaradt, létező trükkös játékot. Így például nagyon szépre sikeredett Tiquan Underwood 48 yardos TD elkapása, ahol megjátszván, hogy a futót indítjuk szépen magunkra húztuk a védelmet, ekkor Bobby Rainey azonban visszapasszolta a labdát Glennonnak, aki már csak odavágta az elől üresen rohanó Underwood felé. Ennek, és az újonc Tim Wright 1 yardos touchdown elkapásánakköszönhetően, az első félidőben még bírtuk is tartani a lépést. Azonban Schiano annyira szeretné megtartani állását, és ezúttal szerette volna megnyerni a meccset, hogy még félpályáról is nekirohant a 4&6-os szituációknak. Az első ilyen döntés azt eredményezte, hogy mezőnygól és minden nélkül maradtunk. Egyébként a többi is javarészt sikertelen volt, talán egy szituációt leszámítva. De legalább megpróbálta! Bizony! A Bucs megpróbálta a 4&10-et is! Ki gondolná a felállásból, hogy fake punt lesz nem? Jól nézzétek meg, mert ilyen balfaszkodást nem sűrűn látni NFL szinten. És ez sajnos nem az első eset speciális egység koordinátorunktól.

Dave Wannstedt, és Greg Schiano mindent megtesznek, hogy elénk idézzék az 1976-os Buccaneers-t. És ahogy mondottam volt, az első félidőben még egész szépen partiban voltunk, hisz “csak” 28-14-re vezetett a Saints. Azonban az ilyen, és ehhez hasonló akcióknak köszönhetően. Szépen folyamatosan növelte előnyét a New Orleans. A második félidőben pedig még két futott hatpontossal is “megajándékoztak” minket. Először Pierre Thomas, egy 8, majd maga Drew Brees egy 9 yardossal. A szezon búcsúztatásaként tehát 6 TD-t is benyalattunk magunkkal ma este. De vajon mi lett volna, ha Schiano valóban el akarja veszíteni ezt a mérkőzést? Mert szegény ismét nyerni szeretett volna.

Említsük meg zárszóként a “jó” Kalózokat is. Pacsi Adrian Claybornnak, aki ma szerelések tekintetében vitte a pálmát. 10 kombinált tackle, és egy sack. Pacsi hajas barátunknak (Underwood), aki megörvendeztetett minket egy nagyon szép TD elkapással, és 93 yarddal. Pacsi, az újonc Wright-nak, aki folyton életben tartotta idén a reményeket, ahogy ezen a mérkőzésen is. Pacsi Brian Leonard-nak, aki bemutatott ma egy gátfutást, hogy végre Bucs szurkoló is lásson ilyet idén. És pacsi Mike Glennonnak, aki 219 yarddal, és 2 passzolt touchdownnal zárta ezt a mérkőzést.

1230_3meccsBrian Leonard, a “gátfutó”

Sajnos a birtokunkban lévő, hetedik draft pickkel nem tartom reálisnak irányító választását a drafton, főleg, hogy sokan előttünk is azt szeretnének. Ha pedig a Glazer család úgy dönt, nem szabadul meg Greg Schiano-tól. Hisz kapaszkodjatok meg, a legutóbbi híresztelések bizony ezek. Akkor sajnos srácok jövőre is ezt kell nézzétek. Mert ez az ember egy idióta. Teljesen alkalmatlan, klasszis játékosokkal sem bír mérkőzést nyerni. Nem működő sémái vannak, amikhez két éve ragaszkodik már. És olyan alapvető dolgokra nem tudja megtanítani a játékosokat, mint a “hogyan szerelj”, “hova állj”, “mikor vedd át az emberedet”, “ne mozdulj be” ést a többi… De bla bla bla. Folyton ezt szajkózom, biztos unjátok már. Ma black monday, és minden kiderül.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com