Beharangozó: Seahawks - Saints (Divisional)

Ma este 22:35-kor folytatódik az idei rájátszás. Már el is érkeztünk a Főcsoport Elődöntő mérkőzésekhez és a négyes sorozat a Seattle Seahawks - New Orleans Saints találkozóval veszi kezdetét.

A Saints a múlt héten legyőzte a Philadelphia Eagles csapatát és megszerezte fennállása első idegenbeli playoff győzelmét így nagy lendülettel érkeznek meg Seattle-be de itt sokkal nehezebb dolguk lesz mint egy héttel ezelőtt volt.

A két csapat a 13. játékhéten (ugyanitt a CenturyLink Field-en) már találkozott egymással és akkor 34-7-re a Seahawks nyerte az összecsapást. A mérkőzésen a Saints támadósora 188 támadóyardot szerzett mindössze ami 2003 óta a legkevesebb. A korábbiakban 2-9-es azoknak a csapatoknak a mérlege amelyek 27, vagy annál több ponttal kaptak egy csapat ellen az alapszakaszban és ellátogattak hozzájuk a rájátszásban.

A Saints a múlt héten megdöntött egy rossz sorozatot de a Seahawks ma este folytatni szeretné a jó sorozatát. Az utolsó öt alapszakasz mérkőzésen nem találtak legyőzőre hazai pályán ami holtversenyben a jelenlegi leghosszabb sorozat az NFL-ben (pont a Saints-el állnak holtversenyben). A Sehawks irányítójának Russell Wilson-nak is lenyűgöző a hazai statisztikája hiszen 15-1-es mérleget ért el a két profi szezonja alatt.

Wilson hazai jó mutatójával szemben Drew Brees az idei szezonban igen rosszul teljesített idegenben. Kollégájához hasonlóan Brees is nagyon magabiztos (idén 8-8 meccs) hazai pályán de idegenben már döcögősen megy a játék. Az idei szezonban a 7 legrosszabb QB mutatóját a Superdome-tól távol érte el. Ezeken a mérkőzéseken, a múlt heti 250 yardjával, 2 interceptionjével és 1 touchdownjával együtt, 75.7-ös irányítómutatót produkált.

A mérkőzés kulcskérdését Jimmy Graham megállítása jelenti. Természetesen ugyanilyen fontos, hogy mekkora nyomást tud majd helyezni az irányítókra az ellenfelek védői de ez kivétel nélkül elmondható minden mérkőzésen. Graham nagyon jól kezdte a szezont de a ominózus Seahawks elleni vereségnél megtört a lendülete.

Azóta nem tudott 73 elkapott yardnál többet szerezni egy mérkőzésen. Jó hír viszont a számára, hogy lábtörés miatt kihagyja a mérkőzést a Seahawks linebackere K.J. Wright. A védő nem csak Graham levédekezése hanem Darren Sproles megállítása miatt is hiányozni fog. Az Őt helyettesítő Malcolm Smith jól teljesített de a Wright - Bobby Wagner páros a liga egyik legjobb linebacker duóját alkotja.

Az utóbbi hat szezonban az NFC 1. kiemeltje négy alkalommal is elbúcsúzott az első mérkőzését követően. A Saints ugyan megszerezte a sokat hangoztatott első idegenbeli győzelmét de valószínűleg ma este véget ér számukra az idei szezonja. A Seahawks kerete jelenleg erősebb és sokkal magabiztosabbak voltak az alapszakaszban. Újabb földrengés várható Marshawn Lynch miatt Seattle-ben.

Azonban azt már el se kell mondani, hogy ez az NFL, itt bármi megtörténhet.

(nfl.com, Fotó: espn.go.com, reppinthe12.com, usatoday.com)