Jason Licht lett a Buccaneers general managere

Az új vezetőedző személye mellett folyamatosan folyt a keresés a csapatnál, az új ügyvezető igazgató személyét illetően is. A választás végül Jason Licht-re esett, pedig mellette olyan emberek is jártak a pozícióra interjúzni, mint Chris Ballard, Marc Ross, Morocco Brown, és Lionel Vital.

Lionel Vital, az Atlanta Falcons egykori személyzeti igazgatója két interjún is járt a csapatnál, azonban végül a Sólymoknál maradt. Licht az elmúlt három évben az Arizona Cardinals csapatánál dolgozott, ahol a játékosok személyzeti igazgatójának szerepét töltötte be. De megfordult többek közt a New Enlgand Patriots, a Philadelphia Eagles, a Carolina Panthers, és a Miami Dolphins csapatainál is. Ráadásul tette mindezt abban az időszakban, amikor a szabadügynök piacon, és a drafton egész szépen munkálkodott ezen gárdák irodai személyzete. Négy alkalommal volt Super Bowl-ban résztvevő csapat alkalmazásában, és ezen csapatokból kettő meg is nyerte a Vince Lombardi trófeát.

Érdekes módon még edzői tapasztalattal is rendelkezik, 1996-ban ugyanis támadó asszisztensi edző volt a Delfineknél. A Philadelphia Eagles-nél, egy hasonló vezetési hiearchiában dolgozott, mint amit a Glazer család álmodott meg a Buccaneers-nek, az elkövetkezendő öt évre. Hisz abban az időszakban szintén Andy Reid-é, a Sasok vezetőedzőjéé volt az utolsó szó a játékosok személyzeti ügyeiben is. Így segítségére lehet új pozíciójában Lovie Smith-nek. Hogy sikeresebben lavírozhasson a karibi vizeken.

Lincht-nek nem lesz sok beleszólása a végső 53 fős keret kialakításában. Ebből ugye máris leszűrhetjük, hogy a szabadügynök piacon nem ő fogja hozni a döntéseket, a lejárt, illetve az újonnan megkötendő szerződések kapcsán. Sem pedig az edzőtáborban. Azonban azt már most leszögezték, hogy a drafton bizony ő mondja majd ki az utolsó szót. Persze ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy a vezetőedző és a general manager afféle vetélytársa lenne egymásnak. Sőt! Épp ellenkezőleg. A két pozícióban lévő ember szoros, már – már házasság szintű kapcsolata elengedhetetlen lesz a franchise sikeres működéséhez.

Újdonsült ügyvezető igazgatónk szerződésének időtartalma megegyezik vezetőedzőnk szerződésével. Egy négy évre szóló megállapodást írtak vele ugyanis alá, egy ötödik éves opcióval, a csapat számára. Tampa Bay mellett a Miami Dolphins-nál is járt azonban állásinterjún, azt azonban nem tudni, hogy ő választotta Tampát, vagy Miami-ban nem kértek belőle. Akárhogy is, egy biztos, Licht előtt rengeteg munka áll. Meg kell ismerkednie, és ne adj isten ki kell alakítania front office személyzetét, hogy kikkel kíván együtt dolgozni az elkövetkezendő időszakban. Aztán máris lehet készülni a szezon igazi sava borsára, a szabadügynök piac márciusi nyitására, és a májusi draftra.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com