Szükségességi sorrend a Buccaneers-nél

Az alábbiakban megtudhatjátok, az ESPN szakértői milyen sorrendiséget állítottak fel, amikor csapatunk posztok szerinti erősítési szükségességét vizsgálták.

1. Defensive end

Mindenki úgy értékeli, hogy az egyébként nagyon erős Bucs defense gyenge pontjáról beszélünk. Pont az idei bajnok Seattle világított rá arra, hogy bizony egy olyan védelem, aminek nincs gyenge pontja, a támadósor átlagossága esetén is végső győzelmet érhet.

Bár Lovie Smith és stábja úgy hírlik még bizalmat szavaz Bowersnek is, nem várhatják meg, hogy ez beválik-e, vagy sem. De hiába Gholston is, őt csak egy jó rotációs lehetőségnek tartja mindenki. Irány tehát eme poszt erősítése, a gyenge pont nélküli védelem érdekében!

2. O-line

A Bucs támadósora bizony jó és nem mellesleg drága nevekből áll. Az elmúlt idény, egy hónapnyi szakaszt leszámítva viszont döcögött. Nicks sérült volt. Zuttah esetében jó lenne eldönteni, hogy ő most center vagy guard legyen. Penn és Joseph pedig lassan már unokáikat ringatják a kezükben. Szinte egyedül Demar Dotson stabil, de ő tényleg. Ennek ellenére az ESPN-nél a támadósor “csak” a második helyen szerepel.

3. Tight end

Tavalyi évben, ha nem jön közbe Revis és az érte fogcsikorgatások közepette odaadott 1. körös draftpozíció, már most a Bucs soraiban láthatnánk Tyler Eifert-et. De nincs Eifert és az elmúlt évben itt is sérüléshullám söpört végig. Bár az azelőtt szélső elkapóként pozícionált Tim Wright okozott sok kellemes meglepetést ezen a helyen, blokkolási korlátozottsága miatt, akadt fejfájás is bőven. Várhatjuk Stocker és Crabtree visszatérését és talán Wright is eredeti pozíciójában mélyíthetné azt a keretet. Érezzük viszont, hogy a nagy kerek egészhez valami hiányzik. Valami, amit az ESPN szakértők is a harmadik szükséghez sorolnak.

4. Wide receiver

Tavaly itt sem kerültek el minket a sérülések. Mike Williams alig játszott, s valljuk be Underwood szimpatikus srác, de nem nem kezdő potenciállal bíró egyéniség. Williamsnél ugyanakkor még az is kérdéses, tud-e bizonyítani új vezetőedzőnknek. Mert róla azért tudni kell, hogy mindent elsöprő odadást egy karácsonyra sem hozott neki a Télapó. S nem csak Schiano szerint. Viszont mivel szerződése meghosszabbítását elérte, Julius Ceasar szavaival élve: “A kocka el van vetve!” Az ESPN szerint is csak a keret elmélyítése- akár Tim Wright által- lesz a követendő út, mindez náluk a negyedik helyen.

5. Quarterback

Glennon mellé kell valaki. Hogy elé vagy mögé a sorban, az majd elválik. Orlovsky szabadügynök lesz és talán a helyére érkezhet egy Michael Vick vagy néhány híresztelés már Matt Cassel nevét is bedobta a köztudatba. Ez utóbbit meghallva a reakcióm kb. ennyi lehetett: Na ne ná neeeee!! Az ötödik szükségleti pozíció azonban az ESPN háza táján is azt sejteti, hogy Glennon bizalmat kap majd. A kérdés csak az, kivel mélyítik el a pozíciót?

Ha a saját véleményem bárkit is érdekel, én bizony lehet megcserélném azt az 1. és 2. pozíciót. Főleg akkor, ha jövőre úgy hívják majd kezdő irányítónkat, hogy Mike Glennon.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com