Új irányító a Buccaneers-nél

Jason Licht nem vesztegette az időt, és máris idehozott egy irányítót az elkövetkezendő megmérettetésekre. Persze Mike Glennonnak nincs oka az aggodalomra, és egész biztosan mi szurkolók sem a következő franchise irányítót véljük felfedezni Mike Kafkában, a Philadelphia Eagles egykori irányítójában.

Mike Kafka tehát aláírt a Tampa Bay Buccaneers csapatához, ahogy a játékos ügynöke be is számolt róla twitter oldalán. Kafka már 2010 óta játszik a profik között, ám ez idő alatt mindösszesen 16 átadás hagyta el a kezét. Ebből pedig 11 volt sikeres. A philadelphia-i Sasok draftolták őt még a negyedik körben, ám sosem érett meg a lehetőségre. Ehhez nagyban hozzájárult kéztörése is, majd a második profi szezonja után ki is vágták a csapatból.

Egészen biztos, hogy nem lesz versenyben semmilyen szinten Mike Glennonnal, ő bizony a harmadik számú irányító lesz csak csapatunknál. Mondom most, hogy még azt sem tudjuk, milyen igazolások elé nézünk még a holtszezonban, a szabadügynök piacon, és a drafton egyaránt. Azt Jason Licht is lenyilatkozta korábban, hogy szerinte nincs a franchise-nak megfelelő számú irányítója, és meg is tette az első lépést annak érdekében, hogy némi versenyhelyzetet teremthessen az edzőtáborban a későbbiek során.

Licht maga is megjárta az Eagles-t korábban, ahogy Kafka is. Bár mindezt nem egy időben tették, így innen nem jöhetett az ismeretség. A tavalyi évben egyébként próbálkozott a New England, és a Jacksonville csapataiban is, ám lehetőséget csak a holtszezonban, illetve a gyakorló csapatokban kapott. NFL mérkőzésig már itt sem jutott el. Nálunk vajon megéri a szezonnyitót?

Ezzel egy időben a takarítás is megkezdődött, hiszen négy játékostól is megvált a Bucs. Lemondtunk a támadó falemberről, Gabe Carimi-ről, az irányító Jordan Rodgers-ről, a futó Michael Hill-ről, és a defensive tackle Derek Landri-ról. A négy játékos szélnek eresztésével máris 2,070,000 dollárt szabadított fel a csapat a költségvetési sapkában.

A legmeglepőbb talán ezen nevek hallatán, az a Gabe Carimi, akiért tavaly még egy idei hatodik körös draft picket is feláldoztunk. Pedig karrierje már akkor is hanyatlóban volt korábbi térdsérülése miatt. Összesen három mérkőzésen játszott a Buccaneers-ben, bal oldali guardként. De nem sikerült kezdő pozíciót találnia magának sem Jamon Meredith, sem Ted Larsen ellenében. Michael Hill a szezon közepén került hozzánk, de összesen kilenc alkalommal adták kezébe a labdát. A túlságosan is mély running back keretben nem igazán jutott több lehetőséghez. Derek Landri pedig a szélső védőfalemberek keretét hivatott volt mélyíteni. Nem volt túl magas színvonalú igazolás. Összesen egy sack-et tudott tavaly összehozni, és egy alkalommal lehetett kezdő játékos.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com