Máris aláírta a transition taget a Steelers védője

A Pittsburgh Steelers hétfőn este transition taget adott linebackerének Jason Worilds-nak aki nem késlekedett és máris aláírta a felkínált egyéves szerződést. A védő a tag értelmében 9.7 millió dollárt fog keresni jövőre. A megállapodással így biztosan a Steelers játékosa marad Worilds de a taggel alaposan megterhelték az eddig is problémás fizetési sapkájukat.

A védőt a 2010-es Draft második körében választotta ki a Steelers. Négyéves pályafutása során 139 tacklet, 18 sacket és 3 kierőszakolt fumblet szerzett. Pályafutásának legjobb szezonját tavaly játszotta, 8 sack-el zárta az alapszakaszt.

Rövidtávon Worilds járt a legjobban a taggel. A tavalyi szezon top linebacker igazolásának számító Paul Kruger Cleveland Browns-os szerződése értelmében 7 millió dollárt fog keresni a 2014-es szezonban. A Steelers vezetősége a tag aláírását követően is a hosszútávú szerződést favorizálhatja mert így ráterhelhetik Worilds fizetését a jövőbeli fizetési sapkákra is.

Worilds hosszabbítása viszont rossz hír a Steelers jónéhány játékosának mert valamiből ki kell termelni a fizetését. Első ránézésre a legrosszabb helyzetben a cornerback Ike Taylor van mert az elküldésével 7 millió dollár szabadulna fel a fizetési sapkából.

A franchise és a transition tag közti különbség

A franchise taghez hasonlóan a transition tag is egy évre szól. A transition taget kapó játékos tárgyalhat más csapattal is de egy másik ajánlat esetében a taget kiosztó csapatnak lehetősége van rákontrázni az ajánlatra. A szabálykülönbség mellett még a tag értéke is valamivel alacsonyabb.

(nfl.com, Fotó: totalsteelers.com, fancloud.com)