Beharangozó: Előszezon 1.hét Vikings - Raiders

Preview Raiders-Vikings_PreSeason1_1Már nem is emlékszem milyen az az amerikai football. Na jó, dehogyisnem csak olyan rég vártunk már erre a pillanatra, hogy azt ki sem lehet mondani.

Majd 6 teljes hónap eltelt úgy, hogy egyetlen NFL mérkőzést sem tekinthettünk meg. Na most ennek vége. Itt az előszezon és végre a Minnesota Vikings is elkezdi a meccseket a felkészülési időszakban.

Új edző, új stáb, új játékosok és új célok. Így indulunk neki az előttünk álló sok hétnek, ahol kiderül, hogy az előbb említett okok miként tudnak érvényesülni akár az előszezonban, akár az alapszakaszban.

Mike Zimmer ezen a találkozón debütál, mint vezetőedző. Az előszezonban ez lesz az ötödik találkozó a két együttes között. Jelenleg kecsegtető 3-1 -es mérleggel mi állunk vezetésre, reméljük tovább növeljük a különbséget. 

Nem csak az új edzők és az új játékosok miatt lesz érdekes és különleges a találkozó, hanem a stadion miatt is. Ugyanis a Vikings csapata pénteken kezdi meg két éves menetelését a University of Minnesota stadionjában, a TCF Bank Stadium-ban.

A keret léggé megújult, hiszen 40 új játékossal bővült a roster, köztük a drafton kiválasztott 10 játékossal egyetemben. 

Ez a beharangozó most körülbelül ennyi volt, hiszen még semmit nem tudunk a csapatról, nem láttunk róluk 3 percnél hosszabb videót sem, csak a médiában megjelent írásokra támaszkodhatunk, amiben persze nagy fejlődésről írnak. Ezt a srácok pénteken meg is mutathatják.

Egy kis adat a Vikings eddigi előszezon életéről. Eddig összesen 239 mérkőzést játszott a csapat az előszezonok során. 140 győzelem, 96 vereség és 3 döntetlen. Eddig összesen 6 alkalommal (1964, ’65, ’73, ’92, ’98, ’01) tudott hibátlan előszezont produkálni a csapat. 

Legutóbb itt Minnesota-ban az Oakland előszezon során 2006-ban volt, akkor 16:13 arányban ők meg is nyerték a találkozót. 

Az Oakland Raiders v Minnesota találkozó magyar idő szerint péntekről szombatra virradóan éjjel kettő órakor kezdődik. Stream-et, amennyiben fellelhető biztosítunk, hogy bárki aki megkívánja tekinteni kedvenc csapatunk meccsét ezt nyugodtan megtehesse.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com