Véget ér a várakozás, útjára indul a tojáslabda

Február 2-án a Super Bowl lefújásával téli álomra vonult az NFL, amely péntek hajnalban, a bajnoki címvédő Seattle otthonában felébred hosszú álmából, ismét rúgdossák a bőrt a ligában.

Véget ért a hosszú várakozás Észak-Amerikában, ma este végre megkezdődik az NFL idei szezonja, amelyen a bajnoki címvédő Seattle Seahawks lép pályára a patinás Green Bay Packers ellenében.

A hosszú nyári pihenő alatt az NFL mindenható urai szigorítottak a szabályokon, több szabálytalanságot láthatunk idén, csak az előszezon egyes meccsein több sárga zászló repült a pályára, mint a rájátszás mérkőzésein.

Azt már korábban közöltük, hogy a sportág fanatikusai az idén többet láthatnak kedvenc ligájukból, hiszen heti öt mérkőzést élőben láthatnak a magyar csatornákon a közvetítést birtokló Chello Central Europe áltla.

Nyitányként rögtön rangadót játszanak az AFC keleti csoportjában, amelyen a gyengélkedő Miami vendége a mindenkire veszélyes New England Patriots lesz, amelynek elkapó gondjai minden elképzelés szerint megoldódott a nyár folyamán.

Ezzel könnyen ki lehet jelenteni, hogy Bill Belitchick csapata az idén ismét Super Bowl-esélyesként vág neki a szezonnak.

Rangadót rendeznek az NFC-ben is, ahol délen a négy évvel ezelőtti bajnok, New Orleans Saints lép pályára legnagyobb riválisa az Atlanta Falcons otthonában egy kora délutáni mérkőzésen.

A világ legértékesebb csapata a Dallas Cowboys rögtön komoly erőpróba elé néz, hiszen a liga egyik domináns alakulata, a San Francisco 49ers érkezik az AT&T stadionba.

De nem csak a délutáni mérkőzéseken láthatunk érdekességeket, hiszen a vasárnap esti főmérkőzésen Peyton Manning szembenéz a múltjával, vagyis a Denver Broncos az Indianapolis Colts ellen lép pályára.

Hétfő este az elmúlt évek után ismét két mérkőzést izgulhatnak végig a hajnali baglyok.

Először Detroitba látogat az Eli Manning vezette New York Giants, amelynek szurkolói reménykednek abban, hogy irányítójuk idén többször veszi célba játékostársait a játékszerrel, mint az ellenfél védőit.

A második hét eleji rangadón is láthatunk érdekességet, amelyen Philipp Rivers és a Chargers a 2009-es Super Bowl vesztesével az Arizona Cardinals-szal néz szembe.

Azonban az idei szezon legnagyobb irányító tehetségét, Johnny Manzielt még minden bizonnyal nem láthatjuk a Cleveland Browns színeiben kezdőként a Pittsburgh Steelers ellen, de az AFC északi csoportjának rangadója is hozhat érdekességet a rajongók számára.

SZEPTEMBER 5. 02:30

SEATTLE SEAHAWKS - GREEN BAY PACKERS (Sport2)

SZEPTEMBER 7. 19:00

ATLANTA FALCONS - NEW ORLEANS SAINTS

BALTIMORE RAVENS - CINCINNATI BENGALS

CHICAGO BEARS - BUFFALO BILLS

HOUSTON TEXANS - WASHINGTON REDSKINS

KANSAS CITY CHIEFS - TENNESSEE TITANS

MIAMI DOLPHINS - NEW ENGLAND PATRIOTS (C8 - 20:00-tól)

NEW YORK JETS - OAKLAND RAIDERS

PHILADELPHIA EAGLES - JACKSONVILLE JAGUARS

PITTSBURGH STEELERS - CLEVELAND BROWNS

ST. LOUIS RAMS - MINNESOTA VIKINGS

SZEPTEMBER 7. 22:25

DALLAS COWBOYS - SAN FRANCISCO 49ERS (Sport2)

TAMPA BAY BUCCANEERS - CAROLINA PANTHERS

SZEPTEMBER 8. 02:30

DENVER BRONCOS - INDIANAPOLIS COLTS (Sport2)

SZEPTEMBER 9. 01:10

DETROIT LIONS - NEW YORK GIANTS (Sport2)

SZEPTEMBER 9. 04:20

ARIZONA CARDINALS - SAN DIEGO CHARGERS (Sport2)

Forrás:

Sport 365 - Az online sportújság

sport365.hu

Kép: globalpost.com, mypalmbeachpost.com, zimbio.com, rantsports.com

Címkék: alapszakasz