NFL rekordot állított be a Cowboys futója

Tegnap este a Dallas Cowboys legyőzte a címvédő Seattle Seahawks csapatát és a mérkőzésen ismét szenzációsan teljesített a running back DeMarco Murray. A Cowboys futója 100 futott yard fölé ért amivel beérte a rekordtartó Jim Brown-t. A Cleveland Browns korábbi running backje az első 6 alapszakasz mérkőzésen szerzett legalább 100 futott yardot.

Murray következő vasárnap megdöntheti a rekordot amikor a New York Giants csapatát fogadják majd hazai pályán. A Giants futás elleni védelme 116.3 futott yardot enged átlagosan amivel a 18. egységének számítanak. Murray szempontjából jobb ellenfél is jöhetne de hajnalban a Philadelphia Eagles futója LeSean McCoy is szétszedte Őket így minden adott a rekor megdöntéséhez.

Murray az idei szezonban 785 futott yardot és 6 futott touchdownt szerzett. Mérkőzésenként átlagosan 130 futott yardot szerez így a szezon végére megdöntheti az egy alapszakaszban szerzett legtöbb futott yard rekordját. A rekordot a St. Louis Rams futója Eric Dickerson tartja aki 1984-ben 2.105 futott yardot szerzett.

(nfl.com, Fotó: laaficion.milenio.com)