Brady megint elverte Manninget, Roethlisberger őrült dolgokat művel

Magas színvonalú meccset, és Patriots győzelmet hozott az NFL 9. játékhetének csúcstalálkozója, melyen a Tom Brady vezette New England 43-21-re győzte le a Peyton Mannind irányította Denver Broncost.

Az elmúlt másfél évtized két legjobb irányítója mérkőzött meg egymással vasárnap este a Gillette Stadionban. A találkozó elején ugyan még a Denver vezetett, ám a második negyedben a hazaiak állva hagyták a Vadlovakat: Manningék többször is elvesztették a labdát, ráadásul a Pats specieális egysége is megtette a magáét: Julian Edelman egy 84 yardos punt return TD-vel vétette észre magát.

A második játékrészben ugyan úgy ahogy tartotta magát a Broncos, ám ezen az estén megkockáztatható, hogy a Patriots a liga bármely csapatát legyőzte volna: védelme végig tűéles volt, Bradyék pedig zseniálsian variálták a támadásokat. A new englandi irányító 53 passzkísérletéből 33 ért célba, mindez 333 yardot, 4 TD-t és egy interceptiont jelentett a legendás 12-es számára. A túloldalon Manning 34/57-es mutató mellett 438 yardig, de 2 TD mellett 2 interceptionig jutott a találkozón, ez pedig - a futójáék teljes hiánya mellett - nem volt elég semmire. A Denver ezzel 6-2-re rontotta a mérlegét, míg a Patriots 7-2-vel áll, és átvette a vezetést az AFC-ben.

A két sztárirányítónak ez volt a 16. egymás elleni mérkőzése, Brady 11. alkalommal került ki győztesen a párharcból.

Ami a játéknap többi meccse közül mindenképpen kiemelendő a Pittsburg Steelers Baltimore Ravens elleni győzelme, mivel a Steelers itányítója, Ben Roethlisberger zsinórban msodik meccsén dobott 6 TD-passzt - ez korábban még soha, senkinek nem sikerült a liga történetében.

Az Oakland Raiders ugyan szépen helytállt a bajnok Seattle Seahawks otthonában, de első győzelmét ismét nem sikerült megszereznie. A St. Louis Rams némi meglepetésre idegenben győzte le az ebben a szezonban csak szenvedő San Fracisco 49erst; a Miami Dolphins a 3 TD-t kiosztó Ryan Tannehill vezérletével feltörölte a gyepet a San Diego Chargersszel - a Delfinek 37-0-val zavarták haza ellenfelüket. A Philadelphia Eagles annak ellenére győzte le a Houston Texanst, hogy kezdőirányítója, Nick Foles kulcscsonttörés miatt idő előtt volt kénytelen elhagyni a pályát.A helyére beálló Mark Sanchez viszont jól játszott, 202 yardig és 2 TD-ig jutott, így a Sasok  a Dallas vereségének köszönhetően átvették a vezetést az NFC Eastben.

NOVEMBER 2. 19:00

CINCINNATI BENGALS 33-23 JACKSONVILLE JAGUARS

CLEVELAND BROWNS 22-17 TAMPA BAY BUCCANEERS

DALLAS COWBOYS 17-28 ARIZONA CARDINALS

HOUSTON TEXANS 21-31 PHILADELPHIA EAGLES

KANSAS CITY CHIEFS 24-10 NEW YORK JETS

MIAMI DOLPHINS 37-0 SAN DIEGO CHARGERS

MINNESOTA VIKINGS 29-26 WASHINGTON REDSKINS

NOVEMBER 2. 22:05

SAN FRANCISCO 49ERS 10-13 ST. LOUIS RAMS

NOVEMBER 2. 22:25

NEW ENGLAND PATRIOTS 43-21 DENVER BRONCOS

SEATTLE SEAHAWKS 30-24 OAKLAND RAIDERS

NOVEMBER 3. 02:30

PITTSBURGH STEELERS 43-23 BALTIMORE RAVENS

Forrás:

Sport365 - Az online sportújság

sport365.hu

Fotó: blog.masslive.com, bostonherald.com, foxsports.com.au

Címkék: alapszakasz