A Panthers secondary-ben keresik a végleges felállást

Mint mindenki más a keretben, a cornerback Josh Norman is tudja, milyen érzés elveszíteni a kezdő posztot. Norman azt is tudja, hogy nincs minden veszve. A három egymást követő mérkőzés derekán, amikor olyan csapatok ellen játszanak, akik az első hétben vannak az NFL ranglistáján a passz offense tekintetében, a Panthers megpróbálja kitalálni, hogy melyik cornerback kombináció használható a legjobban.

Norman volt a kakukktojás nem régen, de most megszilárdította a helyét, míg Antoine Cason és Melvin White harcol a játékidőért a másik oldalon a Carolina következő, november 10.-i, Philadelphia Eagles elleni meccse előtt. 

"Ez a legrosszabb érzés," mondta Norman, aki kezdett az utolsó három meccsen, miután tartalék szerepet töltött be több mint egy évig. "Mindannyian kerülünk olyan helyzetbe, amikor minden balul sül el, de úgy kell kezelni, mint a vizet a kacsa hátán - csak hagyni kell lecsorogni és kész."

Az edzői stáb döntése alapján Norman és Cason volt a kezdő a csütörtöki mérkőzésen, a New Orleans Saints ellen. Ez azonban megváltozott Cason számára, aki az első kilenc meccsen kezdő volt, de nem biztos, hogy játszik a következő mérkőzésen. 

Az első félidő utolsó másodperceiben Cason pass interference szabálytalanságot követett el az end zone-ban, ami miatt a labda a Panthers 33 yardos vonaláról az 1-esre került. A Saints TD-t szerzett a következő játékban, amivel 14 -0-ra vezetett a 28-10-es győzelem alkalmával, és kiütötték a Carolina-t az NFC South első helyéről. 

"Rengeteg dolog történt. Kész őrület volt." mondta Cason, aki azt mondta, hogy a snap előtti kommunikációs problémák is befolyásolták a játékot. "És persze ez a lehető legrosszabb időben történt meg, és én is a részese vagyok." 

A Panthers White játékára helyezi a hangsúlyt, aki kezdő volt az első négy meccsen, de a vezetőedző Ron Rivera nem hajlandó megmondani, hogy mi lesz a felállás az Eagles ellen. 

"Majd meglátjuk. Egy teljes hét áll előttünk." mondta Rivera. "Azt hiszem, Josh Norman megszilárdította a helyét, de a másik két srác versenyezni fog a lehetőségért."

A safety Thomas Decoud kihagyta a Saints elleni meccset egy combhajlító sérülés miatt, de ennél fontosabb kérdés a nickel corner poszt. A rookie Bene Benwikere jól játszott az első öt meccsen, mielőtt boka sérülést szenvedett, amely miatt kihagyta az utolsó négy meccset. Még túl korai megmondani, hogy képes lesz e arra, hogy visszatérjen az Eagles elleni meccsen.

Charles Godfrey vette át Benwikere helyét, de szenvedett és el is küldték, így a safety Colin Jones és a cornerback James Dockery is játszott a helyén az utolsó két meccsen némi sikerrel.

"Már volt néhány különböző kombinációnk a nickel poszton. Már négy különböző srác játszott ott ebben az évben." mondta Rivera. 

A defensive koordinátor Sean McDermott szerint nem valószínű, hogy a stabilitásban vezető szerepe lehet Norman-nek.

Nem tűnik valószínűnek, mert miután Norman kezdett az első 12 meccsén 2012-ben újoncként, tartalékként tekintettek rá a szezon utolsó hónapjában, és szinte egyáltalán nem játszott 2013-ban. De Norman a visszatérés jeleit mutatta ebben a szezonban, a két egymást követő erős előszezon teljesítmény ezúttal meghozta az eredményét, és kezdőként léphetett pályára az 5. heti, Chicago Bears elleni győzelem során.

Norman kimaradt a következő két meccsen, mert agyrázkódást szenvedett és White lépett a helyére, aki másodéves játékos. Norman újra kezdő volt a 8. héten a Seattle ellen és megszerezte az első interception-jét az újonc szezonjában szerzett óta.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu