Mike Evans a legjobb újonc elkapó az NFL-ben?

Jut nekünk rendesen a rosszból idén. Nem működő FA igazolások, elcseszett edzők, rossz gameplan, lyukas támadófal, 30 éve nem látott rémes secondary, kiöregedett, és használhatatlan irányító, működésképtelen speciális egység. De, hogy azért jó dolgokról is tudjunk idén beszélni, egy azért akad.

Ő pedig nem más, mint az újonc Mike Evans.

Az NFL-be lenyűgöző újonc, elkapó tehetségek kerültek idén. Ott van mindjárt Sammy Watkins, Brandin Cooks, Jordan Matthews, Kelvin Benjamin, és Jarvis Landry. Végül pedig nem utolsó sorban, a Tampa Bay választottja Mike Evans, aki a fiatal elkapók közül, másodikként került idén a ligába. És nagyon úgy fest, hogy a fent felsorolt úriemberek közül bizony ő a legjobb.

Legalábbis a Pro Football Focus szerint, akik elővették kis statisztikáikat, és meg vannak róla győződve, hogy összességében Evans a legjobb újonc elkapó, az NFL-ben, ebben az évben. Bár Odell Beckham Jr. kezd fölé nőni, egy-egy játékban. Viszont az is érdekes, hogy az őt körülvevő hype ellenére, Kelvin Benjamin csak a táblázat alján kullog valahol.

1114_2_ana

Persze a Pro Football Focus táblázata nem Szentírás, de Evans valóban nagyon kiegyensúlyozott, és következetes teljesítményt nyújt már jó pár mérkőzés óta. És ő az egyetlen az újoncok közül, aki minden meccsén lehúzott legalább négy passzt.

Evans az egyetemen leginkább három útvonalat futott be. (go, post, comeback) Ráadásul folyamatosan csak a jobb oldalon játszott. Tehetsége azonban szembetűnő volt. Kiváló labdakezelés, jó sebesség, és megfelelő méretek. Viszon az útvonalainak befutásai kiforratlanok voltak. Ő egyszerűen egy mélységi célpont volt. Így aztán természetesen el fog tartani egy darabig, amíg alkalmazkodik az NFL világához. Főleg egy olyan támadórendszerben, ahol aztán mindenfelé állítják, mindenféle formációban. Ráadásul folyamatosan különböző útvonalakat kell befutnia. Persze ezáltal jóval sokoldalúbb elkapó lesz, és kényelmesebben fogja magát érezni az NFL-ben, viszont ez eltart egy darabig. Leginkább ez az oka annak, hogy az első körös újonc elkapók, 750 yardot hoznak le átlagban rookie évükben.

Evans viszont szemlátomást minden erejével azon van, hogy ezt az átlagot rommá zúzza, és már idén kitűnjön mindenki közül. Egyáltalán nem kizárt, hogy a jövő egy nagyon nagy alakját láthatjuk éppen kibontakozni. Hát ha még egy rendes csapat is lenne körülötte…

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com