Az öt mérkőzéses vereségsorozatról

A Panthers öt mérkőzéses vereségi sorozata frusztráló volt minden érintett számára, de a defensive koordinátor Sean McDermott büszke volt arra az erőfeszítésre, amit az egysége mutatott az elmúlt hetekben.

"Már játszottunk néhány jó labdát az utóbbi időben." mondta McDermott. "A srácok karaktere a szobában látható volt vasárnap, és az elmúlt pár hét alatt - azt hiszem, hogy teljes szívvel játszottak."

A Carolina védelme nem tudta kordában tartani az ellenfél pontszerzéseit . Így hát a védelemnem ezzel kellett foglalkozni az elmúlt hetekben.

De a Panthers védelme tudta szabályozni a futást és az energia mennyiségét a játékban. McDermott lenyűgözőnek találta mindkettőt.

"Szeretem a futás elleni védekezést az elmúlt pár hétben." mondta McDermott. "Azt hiszem, ez egy hatalmas előrelépés ahhoz képest, amit láttunk a szezon elején."

Miután 37 yardot engedett az Eagles ellen, a Falcons 86 yardot ért el a Panthers ellen futásokkal a vasárnapi 19-17-es vereség során. Még lenyűgözőbb, hogy csak 1,6 yard volt futásonként a Philadelphia és 2.4 yard volt az Atlanta-i Steven Jackson átlaga.

"Alapvetően jobban játszunk." mondta McDermott. "A srácok megértették az összjátékot és fegyelmezettebben játszanak. És erre ők is büszkék lehetnek. A jó hozzáállás nagyszerű futás elleni védelmet eredményezett."

És ez a hozzáállás fontos része McDermott filozófiájának.

"Fizikai védelem vagyunk. Ez a mi identitásunk - fizikai játék, keményen, érzelmes futball." mondta McDermott. "Ez az, amit kérek a fiúktól."

A védelem érzelmi reakciója és a linebacker Thomas Davis kemény ütése által kikényszerített Devin Hester fumble meghozta a fordulatot a harmadik negyedben.

"Megfordították a hullámot." mondta McDermott. "Továbbra is keressük a módját, hogyan tudunk megállítani valakit."

A támadó koordinátor Mike Shula megmagyarázta azokat a játék hívásokat, amikor a Panthers két pontos hátrányban, 01:42-el a vége előtt, az 1st&10 szituációban, az Atlanta 32 yardos vonalánál futtatták a labdát egymást követő három alkalommal.

"Úgy éreztem, hogy tudjuk futtatni a labdát." mondta Shula. "Vidd a labdát jobb mezőnygól helyzetbe, futtasd az órát, vagy használják az időkérést, csinálj egy first down-t. Ideális esetben, elhasználják az időkérést, csinálunk egy first down-t, majd rúgunk egy field goalt, amivel megnyerjük a meccset. Úgy éreztem, hogy ezekkel a hívásokkal lett volna egy esélyünk erre."

De a három futójátékban mindössze négy yardot szereztek és a kicker Graham Gano kihagyta a 46 yardos mezőnygólt.

Ha a Carolina hatékonyabb lett volna a második félidő elején, talán nem kellett volna egy hosszú mezőnygóllal próbálkozni.

6-3-as félidei állás után a Panthers 16-3-as hátrányba került a harmadik negyed végére. A négy harmadik negyedbeli labdabirtoklásnál a Panthers dobott egy interception-t és háromszor 3&out-ra kényszerült.

"Ez a harmadik negyed volt rossz." mondta Shula. "Rosszul dolgoztunk a harmadik down-oknál. És csak egy kicsit kikapcsoltunk."

Mindezek ellenére, az irányító Cam Newton két touchdown-t dobott egymás után a negyedik negyedben - egy 22 yardost Kelvin Benjamin-nak és egy 47 yardost Philly Brown-nak, amivel a Carolina rövid ideig 17-16-ra vezetett. Newton utolsó kilenc passzából nyolc sikeres volt, 162 yardot dobott.

"A játék végén talán jobban kihasználta a technikai felkészültségét, mint valaha." mondta Shula.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu