1/1 és franchise rekordok

2014. 17. hét

New Orleans Saints vs. Tampa Bay Buccaneers 23-20

Túl vagyunk az idei utolsó mérkőzésünkön, és sokunk nagy örömére végre ezen a szánalmas szezonon is. Hozott izgalmakat bőven az utolsó mérkőzés. És bármilyen hülyén is hangzik, ezúttal a csapat tényleg ránk ijesztett, hogy megnyeri az év utolsó meccsét.

A Tennessee veresége esetén ez ugye felért volna egy érvágással, hisz simán kitáncoltuk volna a saját kezeink közül a már nálunk lévő első számú draftcetlit. És bár a Bucs 20-7-re is ment a mérkőzésen, szerencsére a fiúk alig észrevehetően odaadták azt Drew Brees-ék kezébe. Lovie Smith ezzel együtt úgy döntött, hogy bevállalja, és ő lesz az első edző, aki 1976 óta képes olyan szezont futni a csapattal, hogy az hazai pályán nem szerez győzelmet. Nem nagy dicsőség ugyebár, de az első választási lehetőséggel a kezedben, nem az utolsó két mérkőzésen kell elkezdeni gyűjtögetni a hazai győzelmeket úgy gondolom. Tudta ezt viszont a jó öreg Lovie is.

A mérkőzésen a Buccaneers kezdte meg a pontgyártást Patrick Murray mezőnygóljával, na meg ők is folytatták. Hisz a Saints támadóegységének nagyon nem ment ma, különösképpen az első félidőben. Drew Brees összességében három alkalommal is eladta a labdát. Persze mi sem Josh McCown, és a Tampa Bay támadófalának segítségével haladtunk előre, hisz mindkét egység siralmas továbbra is. McCown mindösszesen 115 yardot passzolt a meccsen, dobott egy TD passzt, valamint egy interceptiont. Mégis nagyon fura, hogy ilyen irányító, és támadófal teljesítmények mellett is franchise rekordok születtek. Az elkapó párosa ugyanis nagyon jól vizsgázott idén a Buccaneers-nek. Mike Evans már a mérkőzés elején átlépte az 1000 yardos határt. Majd megszerezte 12. touchdownját is a szezonban. Ennél többet csak két elkapó tudott újonc évében összehozni az NFL történetében. Majd pedig Vincent Jackson is átlépte, immáron zsinórban harmadik éve az ezer yardos határt. Így ez az elkapópáros lett a Bucs történetében az első, akik mindketten ezer yard fölött tudtak zárni egy szezonban. Illetve Mike Evans lett a Buccaneers történetének legeredményesebb wide receiver újonca. Mi lett volna ha irányító és támadófal is játszik velük idén?

Mike Evans 12. TD elkapása, újonc szezonjában.

Vincent Jackson szezonja egyébiránt véget is ért 1002 yarddal és 2 touchdownnal, mert az első negyedben elhagyta a pályát ágyéksérülés miatt, és már a későbbiekben sem tért vissza.

Többek közt pedig Demar Dotson is debütált új pozíciójában. Nem igazán ment neki… míg például Kevin Pamphile egész jól mutatott a jobb oldali tackle pozíciójában. De jellemző volt az egész mérkőzésre, hogy mintha egy előrehozott felkészülési meccs lenne. Hisz nagyon sokan tanyáznak már IR listán, így a szezon végére. Lehetőséget kapott például a két cornerback Jason Williams, és CJ Wilson is, akik szintén mindketten egész tűrhető játékot produkáltak.

De ami igazán jól működött tegnap, és ami majdnem a Saints vesztét, és persze saját magunkét is jelentette. Az a futójáték volt. Doug Martin mindjárt be is kezdett egy 45 yardos kirobbanással. Mely később Mike Evans hatpontosához vezetett. 108 yardig jutott a mérkőzésen 19 labdacipelésből. Míg az újonc Charles Sims is szerzett 69 yardot, 18 megiramodásból. Valamint futott egy 8 yardos touchdownt is még a második negyedben. Josh McCown két futójátékával együtt pedig összességében 183 futott yardja lett a csapatnak a New Orleans ellen.

Charles Sims karrierjének első TD-je.

A Szentek helyzete a második félidőre sem változott sokat. Hisz Brees mindjárt egy labdaeladással kezdte a félidőt a Buccaneers célterületénél. A labdát Bradley McDougald halászta el az endzone-ban. Persze értelme lassacskán már a labdaszerzéseknek sem sok van nálunk, hisz jön a megszokott three and out. Leginkább a rémes blokkolások miatt. Mariota pedig már kezdhetett örülni, hogy nem ilyen támadófal mögött kell játssza majd első NFL szezonját. Hisz a Saints megint eljutott a Bucs célterületének közelébe. Ezúttal azonban Keith Tandy szerezte meg Brees labdáját. Így az állás még mindig 20-7 maradhatott, amikor megkezdődött az utolsó játékrész. Lovie Smith pedig heves csuklásokba kezdhetett az oldalvonalnál, hisz Bucs szurkolók ezrei szidalmazhatták az első számú draft cetli miatt éppen.

Szólhatott is a védelemnek, mert nevetségesen könnyen kezdett el haladni a Saints offense előre. Előbb egy 54 yardos drive ért véget Mark Ingram futott TD-jével, melybe belesegített jó pár bünti is. Aztán a Bucs támadóegysége is visszafogta magát. Ha az ő esetükben lehet egyáltalán ilyesmiről beszélni. Josh McCown sem volt már hajlandó 25 yardnál többet megtenni. Aztán persze látványosan eldurrantotta a labdát Keenan Lewis (CB) kezébe. Igen, ő nem a Buccaneers-ben játszik. Később jöhetett Marques Colston 36 yardos TD elkapása is. Ezzel már 21-20-ra át is vette a Saints a vezetést.

1229_2_meccs_leonardjohnson

Leonard Johnson most tudta meg, hogy az általa engedélyezett Colston TD-vel újra a Bucs-é az 1/1!

Majd biztos ami biztos alapon, McCown benyelt egy safety-t is, miközben kb. 10 másodpercen keresztül morfondírozott, hogy melyik üres célpontnak adja azt a labdát. Bebiztosítván azt, hogy Patrick Murray még véletlenül se nyerhesse meg ezt a meccset akár egy mezőnygóllal. A pontot az i-re pedig természetesen egy szabálytalanul kivitelezett onside kick-kel raktuk fel. Hogy véletlenül se hozzánk kerüljön vissza a labda. Legalábbis én szeretném így hinni, hogy ez mind tudatosan a Mariota-ért folytatott harc része volt. Lovie Smith taktikai zsenialitása, és nem pedig valóban nyerni akart egy meccset, amit végül sikerült ennyire elb***ni.

Így most már a Buccaneers végérvényesen bebiztosította első helyét a jövő évi drafton. Én pedig már azt sem tudom, hogy most sírnom kéne, vagy nevetnem. Minden esetre engedjétek meg az alkalmat, hogy Boldog, és Sikeres draftban gazdag Új Évet kívánjak mindannyiótoknak, két fős kis szerkesztőségünk nevében.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com