OTA 2015: Lényegesen jobb a Bucs idei O-lineja?

Tavaly amikor eljött az ideje a végleges keretszűkítésnek, és 53 fősre kellett faragni azt a bizonyos rostert, összesen 10 támadófalember maradt a névsorban. Ez pedig elég magas szám, ha azt nézzük, hogy ez átlagosan az NFL csapatoknál 7-8 szokott lenni.

A Bucs szerencsétlenségére pedig hiába hagyott ekkora keretmélységet a csapat vezetősége ezen pozíciónak, egyáltalán nem sikerült azt semmivel sem jobbá tennie. Igazság szerint nem is annyira számított, hogy ki lépett, és milyen felállásban a pályára a kezdő ötben, a problémák száma megszámlálhatatlan volt. Ennek persze meg is lett az eredménye 52 benyelt sack, és egy teljes egészében halott futójáték személyében.

Majd az idei holtszezonban a Tampa Bay fogta magát, kivágta Anthony Collins-t egy kiábrándító szezon után, és a tavalyi vegyes felvágotthoz hozzácsapott még két újoncot is, Donovan Smith és Ali Marpet személyében. Ők aztán küzdhetnek a tavaly draftolt Kevin Pamphile-vel, és Kadeem Edwards-szal a kezdőpozíciókért. Aztán persze itt vannak a veteránok: Logan Mankins, Demar Dotson, és Evan Smith. Valamint a csapat tagjai jelenleg a center Josh Allen, a tackle Patrick Omameh, és a center Garret Gilkey is.

Az őket kiegészítő újoncokkal együtt pedig idén már 15 támadófalember található a keretünkben. És mivel még a holtszezon edzési folyamatainak csak az elején tartunk, bőven van ideje Lovie Smith-nek, hogy újabb ifjú tehetségeket hívjon akár kipróbálásra. De a vezetőedző már most úgy látja, hogy sokkal jobb a helyzet, mint tavaly ilyenkor.

“Úgy gondolom mindannyian elmondhatjuk, hogy jobb most a támadófal. Sokkal magabiztosabb amit csinálunk, és amit csinálni akarunk. Jó kis verseny lesz az edzőtáborban. Nem tudjuk ki fog a névsor hátulján végezni, és talán azt sem ki lesz a kezdő. Ez mindig jó. Minden amit most próbálunk egy verseny. Úgy érezzük nagyon jó, néhány játékos a támadófalból.” – mondta a vezetőedző

Sokan úgy gondolják, hogy Smith és Marpet azonnal bevethető a támadófalban és, hogy nagy segítséget nyújthatnak jövőre a csapatnak. Ahhoz pedig, hogy ez így lehessen az edzők komolyan támaszkodnak Logan Mankins segítségére is. A hatszoros Pro Bowler most kezdi meg második szezonját a csapatnál, azonban akármilyen furán is hangzik mindössze ez lesz az első holtszezonja itt. Viszont idén már most ő tölti be az egyik vezető szerepet az offense oldalán. Korábban már leírtuk nektek miként hajtja az öreg a fiatalokat. Szerencsére újabb taggal bővült azok száma, akikből kihajthatja a szuszt, a gassers edzések során. Ugyanis újdonsült irányítónk, Jameis Winston is csatlakozott a támadófalhoz. Hisz ahogy elhangzott szájából Mankins felé: “Mi egy csapat vagyunk.” Lehet tényleg csapat épül végre Tampában?

Egy szó mint száz, jelenleg kifelé nagyon elégedettnek tűnik a stáb jelenleg a támadófallal, még a két tavalyi újoncot is ideértve, akik a múlt szezonban teljesen mellőzve voltak. Mára már azonban jelentős fejlődés látható teljesítményükben.

Az ötödik körben draftolt Pamphile-t mindösszesen a szezon utolsó három hetében láthattuk, de mutatott egész jó dolgokat tackle pozícióban. Míg Edwards már tavaly novemberben IR listára került, így most láthatjuk őt újra egészségesen, tiszta lappal indulva. Smith pedig nem kevesebbet vár tőle, mint, hogy minőségi játékossá fejlődjön.

“Először is, ő már a második évét kezdi itt meg, és ez az egyik oka, hogy kaphat egy lehetőséget, hogy megragadjon a depth charton. Láttunk tőlük dolgokat, amiket szeretnénk újra látni. Ez az oka, hogy draftoltuk őket. Gondoltuk, hogy ez eltarthat egy darabig, mert szükségük van a fejlődésre. Ez történik most. Opciók ők a számunkra, mert mindketten tehetséges játékosok, és nagy dolgokat várunk mindkettőjüktől.” – mondta Smith

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com