Stewart jó helyzetben

Amikor a régi futó társ, DeAngelo Williams nem játszott, Stewart  486 yardot futott az utolsó öt meccsen a 2014-es alapszakaszban - öt yard híján vezette az NFL-t - vezetve a Panthers-t a hihetetlen rájátszás hajrában.

Most, hogy Williams kikerült a képből, miután a Panthers lemondott róla és aláírt a Pittsburgh Steelers csapatához. Ez az első alkalom Stewart nyolc NFL szezonjából, amikor egyedül van a depth chart élén. De nincs egyedül.

"Más, hogy nincs itt." mondta Stewart. "Ő a vezető futó a Carolina Panthers történetében. Hatással volt mindenre. Amikor egy ilyen srác elmegy, az nyilvánvalóan egy másik érzés, de az edzői stáb tudja, mit csinál. Annak ellenére, hogy DeAngelo elment, a csoportnak még mindig ugyanaz a gondolkodásmódja. Semmi sem változott igazán."

A gondolkodásmód, ahogyan Stewart magyarázta, nem más, mint hogy minden egyes running back úgy készül, mintha kezdő lenne - annak ellenére, hogy mindannyian tudjuk, Stewart az.

"Ha nem gyakorolsz és készülsz arra, hogy kezdő vagy, akkor mit gyakorolsz?" mondta Stewart. "Ez kell, hogy legyen a mentalitás, mert soha nem tudhatod, mikor mondják a te számodat, és mikor számít rád a csapat."

És soha nem tudhatod, mikor jön egy sérülés, különösen egy ilyen fizikailag megterhelő helyzetben.

Mielőtt a kirobbanó teljesítményét megmutatta, Stewart kihagyott három meccset egy térdsérülés miatt - a harmadik egymást követő szezonban hagyot ki meccset. De Stewart azt mondta, hogy olyan egészséges most, az edzőtábor elején, mint még soha, és a hite a srácokban, mint Tolbert és Fozzy Whittaker, nagyon erős. Ugyanez vonatkozik az újonnan érkező running back srácokra, a szabad ügynök Jordan Todman-re, a hatodik körös választás Cameron Artis-Payne-re és a draftolatlan újonc Lee Ward-ra és Brandon Wegher-re.

"Van egy csomó tehetséges és okos srácunk." mondta Stewart. "Én, Tolb és Fozzy vagyunk a csoport veteránjai és a többi fiatal sráccal meglepően jól összepasszolunk most. Ezek a srácok értik a végső célt, amely nem más, mint megnyerni a meccseket."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.com