Nagyító alatt a Dallas Cowboys

Végre itt a szezonkezdet! Rögtön egy csoportrangadóval indítunk, ellenfelünk a Dallas Cowboys lesz hétfő hajnalban. Lássuk mire számíthatunk tőlük!

Irányítójuk Tony Romo, akit senkinek sem kell bemutatni. 13 éves tapasztalattal bír és akárhányszor kritizálták mindig meg tudott újulni. A gyűrű nagyon hiányzik neki, eddig a rájátszásban még nem járt szerencsével. Ennek ellenére bármikor nagy károkat tud okozni akármelyik csapat védelmében, a gyenge defense-ünk ellen pedig nagy estéje lehet...

Futóposzton nagyot gyengült a dallas, hiszen elengedték DeMarco Murray-t, Joseph Randle és Lance Dunbar mellé pedig érkezett Darren McFadden és az előszezon végén Christine Michael. Papíron tehát sokkal harmatosabb ez a névsor, de azt is hozzá kell tenni, hogy a támadófal remekelt 2014-ben, így egy gyengébb képességű futó is remekelhet mögöttük. Az utat Tyler Clutts fogja törni a running backeknek.

Murray elengedése azt jelentette, hogy Dez Bryant maradt, így a klasszis elkapó megkapta az áhított nagy pénzt, kíváncsi vagyok ezután mennyire fog csak a játékra koncentrálni. A túloldal Terrance Williams-é, aki bármikor képes egy-egy jó játékra, de időnként gyengélkedésre is hajlamos. A slot pozíció Cole Beasley-é, ha pedig mindenkit levettek a pályáról, akkor Devin Street léphet elő.

Veszélyes célpontokat találunk a tight endek közül is, Jason Witten úton van a Hall of Fame felé. Nemcsak elkapni, de blokkolni is tud, mindent alárendel a csapat érdekeinek. Sajnos a gyenge LB sorunk ellen ő is lubickolhat és ha van egy kis esze a Cowboys-nak, akkor előveszik Gavin Escobart is.

A támadófalba megérte beleinvesztálni az első körös pickeket, a Tyron Smith-Ronald Leary-Travis Frederick-Zack Martin-Doug Free ötös a liga talán legjobb offensive line-ja. Ráadásul La'el Collins is őket választotta, így a jövő építésének is nekikezdtek a texas-iak.

A védőfalban eltiltás miatt szerencsére nem lesz ott Greg Hardy, így a tavalyi top pick DeMarcus Lawrence-nek kell előlépnie. A másik kezdő defensive end Jeremy Mincey lesz, de vélhetően az újonc Randy Gregory-t is látjuk majd a pályán. A defensive tackle-k között tegnap aranyáron sikerült hosszabbítani Tyrone Crawforddal, aki előtt szép jövő állhat és Nick Hayden is korrekt minőséget képvisel.

A linebackerek között is lesz egy nagy hiányzó Rolando McClain személyében, de Sean Lee visszatérhet tavalyi szalagszakadása után. McClaint Anthony Hitchens fogja helyettesíteni, az erős oldali LB pedig Kyle Wilber lesz.

A secondary-ből kiesett a legjobb cornerback, Orlando Scandrick térde az edzőtábor alatt ment szét. ACL és MCL szakadást is szenvedett, nála már az is kérdés, hogy tud-e valaha NFL szinten játszani. Emiatt komoly feladat előtt áll Brandon Carr és Morris Claiborne is, akikkel korábban nem voltak túlzottan elégedettek Dallas-ban, ráadásul Claiborne térdműtét után tér vissza. Egyelőre nem úgy néz ki, hogy a cornerbackek a Cowboys erősségei lesznek. A két safety tavalyhoz hasonlóan J.J Wilcox és Barry Church lesz.

A mezőnygólok értékesítésért Dan Bailey, a jó puntokért pedig Chris Jones felel. A snapeket L.P. LaDoucertől kapják. A visszahordásokat valószínűleg Cole Beasley-től és Lance Dunbartól láthatjuk majd.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu