Na? Mi van? / Beharangozó: Buccaneers @ Saints

“Na? Mi van? Megnyúlt az arca rémületében.” Idézet Besenyő Pista bácsitól, aki bizonyára látta az ábrázatunkat a Titans elleni mérkőzés közben. Amikor a blog írónak ilyen hóbortosságok jutnak az eszébe, az csalhatatlan jele, hogy a csapattal nincs minden rendben. 

Ilyenkor kicsit jobb mókásra venni a figurát, mert különben könnyebben elgurul a gyógyszer és az ember defektes lesz. Nagy mókázásunkban ezért, a hétvégi mérkőzésre való beharangozó gyanánt készítettünk is egy rögtönzött interjút Lovie Smith-szel és Jason Licht-tel. Íme:

Bucs blog: Üdvözöljük a vezetőedzőt a genaral manager-t és a stábot! (Közben fog szívás és száj harapdálás)

Lovie Smith: Jó Tampa 2-őt mindenkinek! Öröm számunkra, hogy önöknél a távoli Ázsiában is nézik ezt a sportot és ezt a ligát, kitüntetett figyelemmel kísérik csapatunkat.

Jason Licht: Én is üdvözlöm a magyar fanokat! Önök jól tudnak csapatot választani. Bravó!

Bucs blog: Csapjunk is mindjárt a közepébe! A vezetőedzőt kérdeznénk a hétvégi mérkőzéssel kapcsolatban. Lát esélyt arra, hogy előbbre léphessünk a csoportban? Főleg arra gondolunk itt, hogy az első forduló tükrében úgy néz ki maximum pont a hétvégi ellenfél az akivel esetleg versenyben lehetünk a csoport harmadik helyéért.

Lovie Smith: Rosszul látják! A csoport győzelemért szállunk harcba és a Tampa 2 minden esélyt meg is ad nekünk arra, hogy ezt megvalósítsuk.

Bucs blog: Okééé! Mi a véleménye arról, hogy a Tampa 2 védelmi rendszert a mai NFL-ben, ahol sok csapat már 4-5 elkapóval áll fel és a futó játékosok zöme is gyöngykezű elkapó, elavultnak tartják? Hiszen a rendszere bonyolult a kibővült offense sémák pedig lehetőséget adnak a zónahatárokon a védelmi rendszer megbontására.

Lovie Smith: Ki mondja ezt? Bárkivel megverekszem, aki azt mondja a Tampa 2 elavult. Tampa 2 volt, Tampa 2 van, Tampa 2 lesz!

Bucs blog: Vegyük alapul a hétvégi ellenfelet. Drew Brees rutinos irányító sok védelmi séma ellen játszott már pályafutása alatt. Pont ő az, aki bármelyik elkapóból képes 1000 yard közeli teljesítményt kihozni. Hiába nincs már Jimmy Graham, van Brandin Cooks, a hétvégi mérkőzésen az eddig ismeretlen Brandon Coleman-nek is volt egy nagyon szép megmozdulása. Na és persze úgy tűnik ennek a Saints offense-nek az idén a running back Mark Ingram a motorja, aki az első fordulóban 100+ összesített yardot jegyzett. Mit ne mondjak 8 darab elkapása volt, amiből eleve 98 yardot hozott össze.

New Orleans Saints quarterback Drew Brees (9) throws a pass during the second half of an NFL football game against the Chicago Bears Monday, Dec. 15, 2014, in Chicago. (AP Photo/Nam Y. Huh)

Lovie Smith: Nem félünk az előttünk álló feladattól. Istennek nem tetsző dolog lenne ha Mark Ingram csak úgy szétvirgonckodná a Tampa 2 védelmet. Nekem sem tetszene. Ezt meg is mondtam a játékosoknak. A védelmi sémánk remek rendszer ahhoz, hogy le tudjuk olvasni futó vagy passz játék következik. Ezen a hétvégén csak a mi 22-esünk csilloghat! A Tampa 2 kiváló rendszer. Csak kicsit olyan, mint a nyugdíjas szex. Gyömöszölsz és gyömöszölsz mire ráérzel a ritmusára aztán kezdesz ütemesen mozogni, majd rácsapsz egy nagyot a popsira, aztán előveszed a korbácsot… Bocsánat! Szóval idő kell hozzá!

Bucs blog: Rendben! Csak hát idestova 1,5 éve képtelen összeállni a rendszer.

Lovie Smith: Rosszul látják! A rendszer működőképes. Vannak persze egyes játékosok, akik nem képesek a feladatukat maradéktalanul elvégezni, de a rendszer maga működőképes. Tovább megyünk a megkezdett úton, mert a Tampa 2 adja az esélyt az előre lépésre. A Tampa 2 mindent megold. Nem olyan régen gondok voltak otthon. Tudja! Előfordul. Erre kiraktam a hálóban a mágnestáblát, feldobáltam rá a figurákat. Erre az asszony megkérdezi: “Te ez nem a Tampa2 ?” Már állt is a cerka!

Bucs blog: A héten leigazolták a center Joe Hawley-t. Szerződtetésétől várnak valami előre lépést a támadófal játékában?

Lovie Smith: Persze! Hawley nagyon jól illeszkedik a Tampa 2-be. George Warhop pedig kitűnő szakember. Rendszerbe illeszti őt könnyedén.

Bucs blog: De hiszen Joe Hawley támadó falember! George Warhop pedig O-line edző!???

Lovie Smith: ??? George! Geooorge! Mit is csinálsz te itt? … Ja! Bakker! Máskor szóljál, mert beégek itt miattad!… Szóval George kiváló szakember. Beilleszti majd a Tamp… Izé. Mit mondott, hogy hívják azokat a böszme srácokat ott Jameis előtt? Persze, támadó falemberek. Na! Közéjük.

Bucs blog: Apropó támadófal. Igen sok volt az első fordulóban a zászló. Igaz elmondhatjuk, hogy a Saints oldalán is, hiszen ők is 73 yardot vesztettek így. Tudnak ebben előre lépni, vagy egy szabálytalanságokkal tarkított mérkőzés elé nézünk?

Lovie Smith: Dolgozunk rajta. Mondom is Koetternek! “Figyeljétek a defense-t! Nézzétek a Tampa 2-re milyen kevés zászló repül!” Így készülünk.

Bucs blog: Az ellenfélnél tudjuk, hogy az LB Dannell Ellerbe, a safety Jairus Byrd és a veterán cornerback Keenan Lewis nem tudott edzésbe állni, valamint a running back C.J.Spiller is csak limitáltan vett részt rajta. Mi hogy állunk sérültek terén?

Lovie Smith: Gondolom legfőképpen önöket is Mike Evans állapota érdekli. Szóval ő ha limitáltan is, de már edzésben van, sokkal valószínűbb a szereplése, mint a múlt héten volt. Bruce Carter is most már teljes edzésmunkát tudott végezni. Ez jó mert Danny Lansanah viszont bokasérülés miatt csak limitáltan vett részt Mike Jenkins-hez hasonlóan. Ki kellett hagynia viszont az edzéseket Major Wright-nak és T.J.Fatinikun-nak. De semmi gond! A Tampa 2 pont ettől nagyszerű, hogy mindenkit lehet valakivel pótolni. Ha kiesik valaki, ott a bárki. Értik?

Bucs blog: A general managerhez fordulnánk! Mit szól hozzá, hogy többen értetlenül állnak azelőtt, hogy a Buccaneers-nél már évek óta nem tudnak egy ütőképes csapatot összeállítani? Pedig vannak itt Pro Bowler-ek és fiatal tehetségekből sincs hiány évről-évre. Egyes szurkoló csoportok például bojkottot hirdettek a csapat ajándéktárgyainak vásárlása kapcsán, amíg nem látnak eredményt.

Jason Licht: Most komolyan nem értem mi a problémájuk! Tavaly nyertünk két meccset, a draftról elhoztuk Jameist. Jó úton haladunk! Egyenesen a Super Bowl-ig! Előre kell nézni és jönnek majd az eredmények is.

Bucs blog: Végezetül a vezetőedzőnek tennénk fel a kérdést! Ön és a stáb nem húzna inkább el a vérbe?

Lovie Smith: Mi van? Nem értem! Maguk törik a nyelvet. De gondolom erre is a Tampa 2 lesz a válasz. Köszönöm. Mennünk kell. Össze kell állítani a védelmet hétvégére. Tudják! Tampa 2!

Így aztán a hétvégére én is felteszem a kérdést: Na? Mi van?

0919_2

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com