A Browns defense visszarángatta a földre Marcus Mariota-t

A Tennessee Titans fiatal irányítója szenzációsan teljesített a debütálómérkőzésén de a hétvégi Cleveland Browns elleni mérkőzésen szembesülnie kellett a ténnyel, hogy nem fog minden úgy menni mint ahogyan az a Tampa Bay Buccaneers ellen történt.

Az idei Draft második pickje tökéletes irányítómutatóval, 209 passzolt yarddal (16 passzból 13 sikeres), 4 touchdown passzal és 0 interceptionnel zárt a Bucs ellen. A Browns ellen 37 passzkísérletéből 21 volt sikeres, 257 passzolt yardot és 2 touchdownt szerzett, 96.3 irányítómutatóval zárt.

Ezek a számok önmagukban jók egy második mérkőzést teljesítő újonctól de azért megmutatták, hogy defense és defense között is bőven vannak különbségek. Mariota-nak feküdt a Bucs defense zónázási sémája és szépen nyugodtan haladhatott a mérkőzésen azonban mikor futni kellett az eredmény után már nem boldogult a Browns emberfogó defensével.

Bár az igaz, hogy az elkapói nem tudtak kellőképpen elszakadni a védőktől és a támadófala sem támogatta megfelelően. Az ellenfél védői 7 alkalommal sackelték, több mint egy tucatszor megütötték és 3 fumblet okoztak (amiből kétszer elvesztette a labdát).

Pozitívum, hogy Mariota eddigi két mérkőzésén még nem dobott interceptiont, 466 passzolt yardnál, 6 passzolt touchdownnál és 129.9-es irányítómutatónál tart. A vasárnapi mérkőzés fő tanulsága az, hogy a man coverage ellen még bőven van mit fejlődnie.

(nfl.com, Fotó: hastingstribune.com, am1170theanswer.com)