A Panthers-nek hosszútávon is kell terveznie

A vezetőedző Ron Rivera az utolsó sajtótájékoztatójában a Panthers Philadelphia Eagles elleni meccse előtt elmondta az ideális forgatókönyvet a veterán defensive end Jared Allen visszatérésével kapcsolatban.

"Harminc, harmincöt jó snap és egy pár irányító siettetés." mondta Rivera.

Allen hatással volt az Eagles irányítójára, Sam Bradford-ra néhányszor, ami segített bebiztosítani a győzelmet, de úgy alakult, hogy Allen kétszer annyi snap-et játszott, mint amennyit Rivera jósolt neki.

Allen, ugyanúgy, mint a running back Jonathan Stewart a labda másik oldalán, bebizonyította, hogy rengeteg maradt a tartályban a meccs végéig, de Rivera azt mondta hétfőn, hogy biztos akar lenni abban, ebből marad nekik valami a szezon végén is.

"Fiatalon kell tartani ezeket a veterán srácokat. Nem tudunk annyi snap-et adni nekik, amennyi van.“ mondta Rivera. "Meg kell tartani ezeket a srácokat a végéig - az idén még inkább, elnézve a sorsolást. Végig kell gondolni ezt."

A védelemben Rivera azt akarta, hogy Allen, a safety Roman Harper és a cornerback Charles Tillman - akik együtt 32 NFL szezont tudnak a hátuk mögött - időnként pihenjenek, hogy frissek maradjanak, és hogy a fiatal játékosok nagyobb szerepet kapjanak. Ezt Allen számára az Eagles ellen megnehezítette a philadelphiai hurry-up offense, valamint egy harmadik negyedbeli váll sérülés, amit a szintén defensive end Mario Addison szenvedett.

Allen végül 77 snap-et játszott Panthers 83 defensive játékából.

"A no-huddle mindig egy kihívás." mondta a defensive koordinátor Sean McDermott. "Nehéz elkapni a srácokat. Kimenni oda olyan, mintha azt mondanák: "Hé, találkozunk a drive végén." Szerettük volna, hogy kevesebb snap-et játszon, de Mario sérülése kihívás elé állított minket. Azt hiszem, még mindig csak ismerkedünk a játékosainkkal. Egy kicsit jobban kell ismernünk Ryan (Delaire)-t és Jared-et, hogy mit csinálnak jól, és hogyan tudunk segíteni nekik."

Rivera azt is remélte, hogy Harper átadja a pályát Tre Boston-nak, aki kezdő volt Harper mellett a tavalyi szezon végén. Pontosan ez történt a következő néhány vasárnap, bár Harper a snap-ek 87 százalékában a pályán volt a Philadelphia ellen. Tillman snap számai csökkentek az utolsó három meccsen az első három meccshez képest.

Támadásban Rivera a szezon előtt elmondta, hogy Stewart helye biztos, de a stílusa hatással van az ellenfelekre a negyedik negyedben. Az újonc Cameron Artis-Payne mindössze egyszer futott vasárnap, de Stewart 125 yardot ért el 24 futásból.

"Ez egy finom vonal, mert ahogy láttam, jobb lett a futásokkal." mondta a támadó koordinátor Mike Shula. "Szóval hol van a határ? Továbbra is fussunk vele? Ha nem, ott vannak a többiek, Mike (Tolbert), Fozzy (Whittaker) és Cap, mint egy fiatal srác. Ez olyasmi, amiről továbbra is beszélni kell."

Rivera, amellett, hogy fiatalos formában akarja tartani a veteránokat, a fiatal játékosokból akar veteránokat csinálni. A rookie elkapó Devin Funchess, akit hátráltatott az előszezonban egy combhajlító sérülés, egy tökéletes példa. Két egymást követő héten Funchess megcsinált egy nagy játékot és egy csalódást keltőt, de a trend a helyes irányba tart.

"Devin-nek megvan a képessége." mondta Rivera. "Tanulja az erősebb játékot és sokkal jobban hagyja el a line of scrimmage-et. Sokkal erőteljesebb. Most kell neki összetennie ezt egésszé. Most meg kel tanulnia ezeket az elkapásokat. Következetesebbnek kell lennie."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: nationalfootballpost.com