Az erőteljes futójáték megadja az alaphangot

Mindegy, hogy a vezetőedző Ron Rivera-tól, a general manager Dave Gettleman-től vagy az offensive koordinátor Mike Shula-tól jön, az üzenet mindig ugyanaz.

Irányíts elöl. A Panthers szeretne egy erős futójátékot az offense alapjaihoz

"Meg akarjuk teremteni az alaphangot. Egy fizikális csapat akarunk lenni." mondta Rivera hétfőn. "Tanuljuk, hogyan is kell csinálni."

Hét hét után a 6-0-val álló Panthers az első helyen áll az NFL-ben 144,7 yardot futva meccsenként. Ők az egyetlen csapat az NFL-ben, akik többet futottak (197), mint passzoltak (181).

A vasárnapi esti 27-16 győzelem során, a Philadelphia Eagles ellen a Carolina 204 yardot futott, 6,2 yardot szerezve futásonként és három TD-t ért el futásból. A running back Jonathan Stewart a szezon legjobb teljesítményét érte el 125 yardot szerezve 24 futásból.

Az irányító Cam Newton, aki jellemzően nagy része a futójátéknak a tervezett és a váratlan futásaival, mindössze négy alkalommal futott, 20 yardot elérve

"A 200 futott yard egy olyan statisztika, amire a támadófal elég büszke lehet." mondta Shula. "Stew úgy futott, mint egy őrült, és a fal igazán jól blokkolt.""A támadófal megszilárdult. És ha tudod futtatni a labdát, hatékonyan fogod levenni a nyomást az irányítóról." tette hozzá Rivera.

A két tackle - Michael Oher, aki szabad ügynökként érkezett az elmúlt holtszezonban, és Mike Remmers, aki a St. Louis Rams gyakorló csapatában játszott tavaly - stabilitást hoztak a Carolina-i sor szélére.

A belső emberek megteremtették a szükséges folyosókat a labdának. Az All-Pro center Ryan Kalil két oldalán két nagy reménységű guard, Trai Turner és Andrew Norwell játszik, akik ragyognak a második évükben.

"Ryan-nek van már egy ménese." mondta Shula. "Trai tapasztaltabb és egyre jobb - ugyanúgy, mint Norwell. Kemény srácok, szeretnek versenyezni és okosak."

Newton nemrég Turner-t és Norwell-t, akiknek a testsúlya 145 és 147 kg, az "alaphang alkotóinak" nevezte.

"Ők azok a srácok, akik befejezik a blokkokat, és akiktől ihletet kapsz a munkához." mondta Newton. "Amikor a huddle-ben vagyunk, ha van két ember, aki nehezen lélegzik, az Trai és Norwell."

A meccs végére a cél az, hogy az ellenfél védelmi vonala is nehezen lélegezzen.

"Semmi sem adja meg jobban az alaphangot, mint Jonathan Stewart vagy Mike Tolbert vagy Cam Newton átfutásai a védelmen és a first down-ok egy kemény futás után." mondta Rivera.

Ez az offense virágzik ezekkel a futásokkal. Az ellenfelek is tudják ezt, így feltöltik a box-ot, lehetőséget teremtve a play-action passzoknak.

A Panthers bebizonyította, hogy tudnak futni, ha akarnak, és amikor ez megvan, az egy olyan kihívás, amit minden héten teljesíteni kell.

"Meg kell próbálni szinten tartani magad, majd elfelejteni mindent és készen állni, hogy továbblépj a következő hétre." mondta Shula. "Légy kész arra, hogy mindent előröl kell bizonyítani."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu