Mike Evans visszatért?

Vegyes értékeléseket szül ez a már nagyon is sokadszorra meglovagolt bizonyos vasárnap esti találkozó a Redskins ellen.

Hisz egyrészről már képzeletben kirúgtuk Lovie Smith-t a Bucs történetének egy újabb hatalmas égése miatt. Aztán beszámoltunk róla, hogy miért is volt ez a találkozó Winston karrierjének a legjobbja. Most pedig ismét valaki remek teljesítményéről fogunk szólni, csak azért is, hogy még frusztrálóbb legyen ezen bizonyos meccs eredménye.

Mike Evans tavaly a Buccaneers hetedik választása volt a draft első körében. És bizony ott is remek döntés született, hisz az újonc elkapó rengeteg franchise rekordot tudhatott magáénak már első évében. 1051 yardot és 12 TD-t szerzett, mi pedig a Buccaneers jövőjének szintén egy nagy reménységét láttuk benne.

Ehhez képest 2015 nem pont azt hozta Mike Evans-nek amire számított. Voltak szép pillanatai, de rengeteg hullámvölgyet is meg kellett járnia már az idei szezonban. Már az előszezon során látszott, hogy még nem tökéletes közte, és az újonc irányító Jameis Winston között az összhang. Aztán meg is sérült egy felkészülési meccs során. Már is ki kellett hagynia a szezonnyitót a Tennessee Titans ellen egy combhajlító sérülés miatt. A Texans ellen volt egy szép meccse a harmadik héten, ahol 101 yardot kapott el. Ezután pedig két meccsen keresztül szinte semmi. Hisz a Carolina ellen 32, míg a Jacksonville ellen 41 yardot sikerült elkapnia. Ebben a két hétben nagyon sok szurkoló vigasztalódott azzal, hogy Evans még nem épült fel teljesen sérüléséből. És lássuk be ebben talán volt is valami. Aztán múlt hét vasárnap megtört a jég.

Igaz sokadszor is elmondom, hogy fájt azt a meccset 24-0-ról 30-31-re elveszíteni, azonban Jameis Winston mellett, Mike Evans is a szezon legjobb produkcióját mutatta offense oldalon. Lehet, hogy ez lesz az a páros ami végre a Buccaneers támadójátékát is a következő szintre emeli? Egyáltalán nincs kizárva, hisz Winston játéka egyre nagyobb fejlődést mutat, és ha továbbfejleszti kapcsolatát az elkapókkal, Evans-szel együtt mutathatnak még nekünk szép dolgokat. Hisz a másodéves elkapónál ki lehet ebben nagyobb partner? Ha végre meg tudnánk szabadulni Lovie Smith-től, és attól a lagymatag szartól amit itt két éve védelem címén próbál összerakni, akár még nagyon izgalmas is lehetne ez a csapat ami a jövőt illeti.

Evans elmondta a Tampa Bay Times-nak egyébiránt, hogy ő maga is úgy érezte, mintha tavalyi formája tért volna vissza:

“Jól érzem magamat. Nagyon jól érzem magamat, és lenyomtunk egy csomó srácot. Már csak két elkapónk volt. De én és Donteea kimentünk és harcoltunk.”

Bizony, hogy harcoltak! Evans többek közt elkapott 164 yardot, és megszerezte végre első hatpontosát is idén. A Buccaneers támadókoordinátora érdekes dologra derített azonban fényt, hisz csütörtökön elmondta, hogy valójában oka volt annak, hogy Evans nem kapott még idén annyi lehetőséget, mint a tavalyi évben.

“Ha több srác játszik a kezed alatt, néha szükség van még simításokra, mert néha a dolgok még nem működnek tökéletesen. Azt teszem, amit tennünk kell, hogy megnyerhessük a mérkőzéseket… Biztos vagyok benne, hogy Mike ettől egy kicsit frusztrált… De előbb elindultunk már vele az úton, mint a többi sráccal. Most már elkezdte jól csinálni a dolgokat. Semmit sem csinál rosszul. Keményen játszik, és keményen is gyakorol.” – mondta Dirk Koetter

Evans vasárnapi produkciójából kiindulva pedig egész biztosan több labdát fog most már kapni, és a Buccaneers egyik kezdő wide receivere lesz.

Az igazi teszt azonban most jön a fiatal elkapó, és az újonc irányító számára. Hisz vasárnap a rendkívül kemény Atlanta Falcons lesz az ellenfél, ráadásul idegenben. A jövőbe tekintve pedig a sérülésekkel sújtott támadóegységnek egyre többet kell majd támaszkodnia Mike Evans-re, a visszatérő Austin Seferian-Jenkins-re, és a “titkos fegyver” Charles Sims-re is. Az biztos, hogy az offense kezd végre összeállni. Rajtuk lehet érezni, hogy hétről hétre mérkőzéseket akarnak nyerni, és benne van a pontszerzés ebben az alakulatban, akiket jelenleg az NFL 13. legjobb támadóegységének sorolnak.

Mike Evans túl jó játékos ahhoz, hogy Dirk Koetter ne használja. Reméljük most már többször előtérbe kerül és megmutatja, hogy rengeteg 100 yard fölötti mérkőzés van még benne, és nem csak egy egyszezonos csoda volt.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com