Andrew Luck-nak heteket kell kihagynia a sérülése miatt

Még korántsem értek véget Andrew Luck megpróbáltatásai. Nem elég, hogy az Indianapolis Colts irányítója rövid pályafutásának legrosszabb szezonját futja de a vasárnapi győztes mérkőzésen megrepedt a veséje és részleges hasizom-szakadást szenvedett el.

A vizsgálatokat követően tegnap bejelentették, hogy Luck-nak 2-6 hetet kell majd kihagynia. A bejelentés szerint nincs szükség műtéti beavatkozásra.

"Túl korai megtippeli, hogy pontosan milyen hosszú kihagyás vár Andrew-ra. Konzultálni fogunk az orvosokkal és hétről hétre értékelni fogjuk az állapotát. Megbízunk Matt Hasselbeck-ben így nem fogjuk a teljes felépülése előtt idejekorán bevetni Andrew-t." - nyilatkozta a csapat vezetőedzője.

Az idei szezonban pedig meg is bízhatnak a veterán irányítójukban mert remekül teljesített az idei két mérkőzésén. Luck korábbi sérülése miatt bevetették a Jacksonville Jaguars és a Kansas City Chiefs ellen. Az igaz, hogy nem elit védelmek ellen szerepelt de az elvitathatatlan, hogy jól teljesített.

A 2015-ös alapszakaszban: Hasselbeck 2 meccs, 495 passzolt yard, 3 TD és 0 Int, 95 QB Rating; Luck 7 meccs, 1881 yard, 15 TD, 12 INT, 74 QB Rating. Az egyik legnagyobb kritika Luck-ra nézve, hogy a Pro Football Focus a 35. helyen rangsorolja az idei szezonban.

Legrosszabb esetben Luck az alapszakasz hajrájában tér vissza de a gyenge csoportjuk miatt még bőven versenyben vannak a playoffért. A Wild Card helyet el lehet felejteni de a csoportgyőztesnek fix helye van. Ha Hasselbeck jól fog játszani a következő hetekben akkor Luck felépülésekor roppant nehéz helyzetben lesz a Colts edzői stábja.

(nfl.com, Fotó: sports.yahoo.com, usnews.com)