Befejezni, amit elkezdtek

Greg Olsen úgy tekintett a vasárnapra, mint "egy fantasztikus napra" a Carolina Panthers csapatával, kezdve a katonák előtti tisztelgéssel a Panthers Green Bay Packers elleni győzelméig.

Ez volt az a nap, ami Olsen-nek, aki az egyetlen nem irányító pozícióban lévő játékosként az NFL-ben játszott minden offensive snap során ebben a szezonban, ténylegesen tetszett egy kicsit.

"Ezek azok a meccsek, amikor a végén csak állni akarsz a pálya szélén és élvezi, hogy a játéknak vége, a rajongók éljeneznek és kizársz mindent." mondta Olsen. "De még nem tartunk ott. Folytatjuk a munkát, tovább dolgozunk a meccsek befejezésén."

A "befejezés" volt a leggyakrabban kimondott szó, miután a Panthers 37-29-es győzelmet aratott a Bank of America Stadium-ban.A Packers úgy tűnt, feladta, amikor a Carolina 37-14-re vezetett 09:22-vel a vége előtt, de kevesebb, mint hat perccel később a Packers már a döntetlen közelében volt egy 22 yardos játékkal és a két pont kísérlettel.

"Mi tettük izgalmassá." mondta a linebacker Luke Kuechly. "Nem tudom miért, de folyton idegtépővé tesszük."

A Panthers a második egymást követő héten végül is legyőzte az ellenfél offense-ét, amely a megfelelő időben állt talpra egy comeback után. A múlt héten Andrew Luck hozta vissza a Indianapolis Colts-ot egy 16 pontos hátrányból a negyedik negyed felénél, és vezetett is a hosszabbításban, mielőtt a Panthers hozta a meccset. Vasárnap Aaron Rodgers hozta vissza a Packers-t - na jó, majdnem vissza.

"Igazán rendbe kell rakni a negyedik negyedet. Ez a második meccs egymás után, amikor hagytuk egy csapatnak, hogy lenyomjanak minket és hagytuk, hogy visszajöjjenek." mondta a defensive end Jared Allen, aki megküzdött Rodgers-el legalább kétszer egy szezonban 2008 óta minden évben. "De elfogadom a győzelmet bármikor, különösen egy ilyen csapat ellen, mint a Packers. Volt rengeteg meccsem, ahol Aaron visszahozta őket a végén, szóval bebiztosítani a végét és megszerezni a győzelmet jó dolog."

A "befejezés" szót nem használhatjuk a vasárnapi meccsek utolsó perceire, amik után a Panthers már 8-0-al áll - két meccs előnye van az NFC többi csapatával szemben. Inkább beszélhetünk arról, hogy a Carolina csapata befejezi, amit elkezdett, nem csak úgy áll a pálya szélén, és megcsodálja a történelmi szezonkezdést, hanem inkább egy történelmi befejezésre törekszik (ott volt megint az a szó).

"Ez egy nagyszerű érzés - ez az, amit akartunk csinálni a szezon elején - de megértjük, hogy a nyolc győzelem nem jelent sokat." mondta Kuechly mondta. "Tovább kell építkezni, tovább kell nyerni, hogy abban a helyzetben legyünk, ahol lenni akarunk."

Az előző szezonban a Panthers nem is nyert nyolc meccset az alapszakaszban, de megmutatta erejét az erős befejezéssel. 3-8-1-el is álltak, de nem voltak hajlandóak csomagolni és megnyerték a hátralevő alapszakasz meccseket, megnyerve az NFC South divízióját és egy playoff helyet. Azóta nem kaptak ki alapszakasz meccsen, most már 12 egymást követő győzelmet szereztek.

"Ez az, amit vártunk." mondta a defensive tackle Kawann Short. "Ha fegyelmezettek maradtunk és azt tettük, amire képesek vagyunk, nem volt kétség, hogy ez megtörténhet. De alázatosnak, fegyelmezettnek kell maradni és készen kell állni a munkára minden nap."

A Panthers egyetlen veresége az elmúlt 11 hónapban a rájátszásban jött el, hazai pályán a kétszeres címvédő NFC bajnok Seattle Seahawks ellen. Három héttel ezelőtt a Panthers megverte a Seattle-t, megkezdve a látszólag ijesztő sorozatot a sorsolásban, amely véget ért vasárnap és főműsoridőben megverték az Eagles-t és a Colts-ot.

Most már két és fél meccs előnyük van az Atlanta-val szemben az NFC South élén, miután a Falcons valószínűtlen vereséget szenvedett a San Francisco-tól, és két meccsel jobbak három csapatnál - köztük van a Packers is - a hazai pálya előnyéért folytatott harcban az NFC-ben .

Még nem végeztek.

"Ez csak akkor számít, ha továbbra is nyerünk." mondta a safety Roman Harper. "Nem lassíthatunk. Menni kell tovább és be kell fejezni a szezont jól. Most kezdődik a harc a rájátszásért. Tudjuk, hogy a csapatok a sarkunkban vannak, mennünk kell tovább. Nem lassíthatunk. Jobbnak kell lennünk holnap, mint voltunk ma."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: nbcsports.com