A Panthers nem ülhet a babérjain

A hétfő reggel a legtöbb embernek a munkahét kezdete, és hétfőn reggel a Carolina Panthers szurkolóinak volt oka, hogy fütyüljenek miközben dolgoztak.

A Panthers is egy kicsit élénkebben tért vissza a munkához - még annak ellenére is, hogy ezen a napon általában nem szoktak találkozni."Megadtuk az alaphangot." mondta a vezetőedző Ron Rivera a döntésről, hogy miért nem adhatnak a csapatnak egy extra napot a vasárnapi, Green Bay Packers elleni győzelem után.

"Már volt egy pár "Victory Monday", de az egyetlen dolog, ami hiányzott hozzá, hogy képesnek kell lenni figyelni a részletekre bizonyos dolgokban. Úgy éreztem, hiányzott egy-két részlet, így biztos akartam lenni abban, hogy bejövünk, és tényleg képesek vagyunk az üzenetet eljuttatni a mieinkhez. Tény, hogy kezdeményeztem egy találkozót a srácokkal, ahol arról beszéltünk, hogy ha figyelsz a kis dolgokra, az kifizetődik, arról, hogy óvatosnak kell lennünk, mert a győzelem eltakar néhány szemölcsöt."

A vasárnapi győzelem után a Panthers 8-0-al áll, de ez nem azt jelenti, hogy nincs mit javítani. Ez az üzenet nem kerülte el a játékosok figyelmét, annak ellenére, hogy még nem veszítettek ebben a szezonban.

"Tegnap volt egy hatalmas, óriási győzelmünk, de mindig vannak dolgok, amin tudunk javítani." mondta a jobb oldali tackle Mike Remmers. "Nem voltunk tökéletesek. Volt néhány dolog, amit muszáj rögtön megoldani, úgyhogy ezért vagyunk itt - kijavítani azokat a dolgokat. Soha nem lehetsz elégedett. Muszáj jobbnak lenni minden egyes héten. Ez a célunk."

Remmers elmondta, hogy a hétfői menetrend edzést és némi fájdalom kezelést tartalmazott. Sok játékosnak van szüksége fizikai kezelésre hétfőnként akkor is, ha a csapat pihen, de ezen a hétfőn szerepeltek mentális gyakorlatok is, mint meccs visszatekintés és videózás.

"Örültem, hogy jöhettem egy kicsit dolgozni." mondta a bal tackle Michael Oher. "Egy csomó dolgot ki kell javítani, és továbbra is jobbnak kell lenni."

Rivera nem várt kevesebbet a támadó falemberektől, különös tekintettel arra a helyzetre, amire élénken emlékezett, miután a Panthers átvette az irányítást az NFC első helyéért folytatott harcban a vasárnapi diadallal.

"Amikor bementem az öltözőbe, hogy gratuláljak a fiúknak, a támadófaltól a hátsó sarokból azt hallom: "Mester, jobbnak kell lennünk."" mondta Rivera. "Arra gondoltam magamban: "Istenem, több mint 400 yardot haladtunk támadásban és nem engedtünk egyetlen sack-et sem." De hallani, hogy a srácok ezt mondják, ez egy hatalmas plusz, hogy ilyen típusú embereink vannak."

Ez a profi mentalitás megvolt, mielőtt Rivera átvette a vezetőedzői feladatokat a 2011-es szezon előtt, de a bizalom abban, hogy a munka kifizetődik, nem jelent meg a 2-14-es szezonban. Nyilvánvaló, hogy a bizalmat az egymás utáni divízió bajnoki címek építették fel és most egy nagy lökést ad a harmadikhoz.

"Az első pár év kemény volt. Az egyik dolog, amivel foglalkoztam, a megjelenés volt - a testbeszéd, a kifejezések, az arcuk, hogy "megint itt vagyunk"." mondta Rivera. "Felnőttünk az első két szezonból a harmadikba, a negyedikbe és most az ötödikbe. A srácokban megvan ez a fajta bizalom, ami kicsit hetvenkedő, de ez nem lehet álhősködés, amikor úgy gondolod, ahol csak megjelensz, az emberek térdre borulnak. Ez nem fog megtörténni, a mai futballban nem."

És ezért, a 2-6-al álló Tennessee Titans elleni meccs előtt a Panthers keményen dolgozott hétfőn - egy héttel a Monday Night Football és egy nappal a Packers elleni győzelem után.

"Szeretném, hogy élvezzék, amíg csak lehet - szerda reggel nyolc órakor leszünk újra együtt, mint csapat." mondta Rivera. "Megérdemlik. Kiérdemelték. A srácok nagyon jól játszottak, nagyon keményen. Imádom a szívósságukat és a rugalmasságukat, és dicséretet érdemelnek, amiért ilyenek. A másik oldalról, még mindig egy hosszú út áll előttünk. Lehetünk jobbak."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: nola.com