Power Ranking - 10. hét

Szinte csak most kezdődött el az idei szezon és máris elérkeztünk az alapszakasz feléhez. A kilencedik hét utánra már bőven körvonalazódott, hogy mely csapatoknak lehet dolga januárban és kik azok már most elkezdhetnek felkészülni a következő szezonra.

A 10. játékhét előtt három veretlen csapatunk van. Az eddig látottak és a csoportok állása miatt hatalmas meglepetés lenne ha a hármas bármelyik tagja nem lenne playoff résztvevő az idei szezonban. Ugyanez igaz a Broncos csapatára is. Manning továbbra is messze van régi önmagától de a csoportjukat még így is könnyedén meg fogják nyerni.

A Packers az utóbbi két veresége miatt sokat vesztett a megítéléséből de még mindig Super Bowl esélyes csapatként tekinthetünk rá. Az idei szezonban szépen feljött az Arizona Cardinals és a Minnesota Vikings is de a playoffban nem kell majd sokáig tervezniük.

A korábbi szezonok alapján pozitív csalódást okoz az Atlanta Falcons és az Oakland Raiders, negatív csalódást a Seattle Seahawks, a Baltimore Ravens és az Indianapolis Colts. A Raiders szurkolói a 4-4-es mérleg miatt nagyon is elégedettek az idei szezonjukkal de az ugyanilyen mérleggel álló Seahawks szurkolók biztosan nem ugyanúgy éreznek a látottak miatt.

A jelenlegi forma alapján a sor végén foglal helyet a Redskins, Buccaneers, a 49ers, a Lions és a Chargers. A Redskins évek óta stagnál, a 49ers visszaesésére a rengeteg távozó miatt számítani lehetett de a többi csapat biztosabb merészebb álmokat szövögetett a szezon elején.

1. New England Patriots

2. Carolina Panthers

3. Cincinnati Bengals

4. Denver Broncos

5. Arizona Cardinals

6. Atlanta Falcons

7. Minnesota Vikings

8. Green Bay Packers

9. Oakland Raiders

10. Philadelphia Eagles

11. Pittsburgh Steelers

12. New York Jets

13. Buffalo Bills

14. Kansas City Chiefs

15. New Orleans Saints

16. Seattle Seahawks

17. St. Louis Rams

18. Baltimore Ravens

19. Indianapolis Colts

20. New York Giants

21. Houston Texans

22. Dallas Cowboys

23. Chicago Bears

24. Miami Dolphins

25. Tennessee Titans

26. Cleveland Browns

27. Jacksonville Jaguars

28. Washington Redskins

29. Tampa Bay Buccaneers

30. San Francisco 49ers

31. Detroit Lions

32. San Diego Chargers

(profootballfocus.com, Fotó: cbssports.com, milehighreport.com)

Címkék: alapszakasz