Hogyan javulhat a Giants az utolsó öt fordulóban?

Használható játékosokat már nem lehet szerezni, az IR-re került játékosok nem térnek már vissza, de a csapat hatékonyságán lehetne javítani. Összeszedtem pár pontot amelyek összezavarhatják az ellenfeleket és elősegíthetik a győzelmeket.

Minden héten háború

Három hete majdnem sikerült nyerni az AFC jelenlegi legjobbja, a New England Patriots ellen, aztán a bye week után minden a feje tetejére állt a Washington Redskins ellen. A győzelem ellenére csoportriválisunk sem tűnt világverő alakulatnak és még a 3 negyedes alvásunk ellenére is szoros lett a vége. Egyértelmű volt, hogy játékosaink nem játszottak kellő motivációval, ez pedig fájó vereséghez vezetett, amely akár a szezon elúszását is eredményezheti. Persze a felsorolásból ki kell venni Odell Beckhamet, aki megmutatta milyen mentalitással kell játszani!

Pass heavy offense

Idén nincs futójáték. Támadófalunk jobb a légi támadások segítésében, de a running backjeink is tudásuk alatt szerepelnek. Persze hiányzik is egy klasszis futó, nincs egyértelmű első számú játékos a poszton. Tom Coughlin szívesen nyilatkozik az egyensúlyról és igaz is, hogy nem lehet úgy meccset nyerni, hogy csak passzol az offense, de a futójátékokat háttérbe kell helyezni. Ügyesen kell bánni a játékok hívásával, Ben McAdoo érkezésekor egy west coast offense szerű rendszert várhattunk, ahol pedig a passzjátékok készítik elő a futásokat nem pedig fordítva.

"Passzolni fognak..." Vagy mégse?

Jó futásonkénti átlagot hoz Shane Vereen, amit még jobban ki lehet használni. A korábbi Patriots játékos elsősorban jó kezei miatt ismert, nagy segítség tud lenni az elkapásoknál. Pontosan ezt lehetne kihasználni egy-egy futással. Ha pályára kerül valószínűleg passzjátékot vár a védelem, emiatt pedig egy-egy ügyes hívással a földön is hasznos yardokat lehetne szerezni.

Trükkös játékok

Több playmekerünk is van, például Odell Beckham vagy Dwayne Harris. Mindketten képesek meglógni a védők elől és az elkapásokon kívül futni is tudnak. Megérne egy próbát, nem? Tavaly kétszer is ügyesen alkalmaztunk egy-egy meglepő onside kicket ezt is be lehetne vetni, vagy egy fake puntot. Szorul a hurok edzőink nyaka körül, nincs idő puhánykodni.

A pass rush javítása

Utolsók vagyunk az irányítók siettetésében, ez pedig különösen érzékenyen érinti a Giants szurkolókat, hiszen a franchise mindig is híres volt az erős front 7-ről. Kis kreativitással valamennyit lehetne segíteni az ügyön. Változó helyekről érkező blitzek, valamelyik DL játékos visszaküldése zónába, pozíciók váltogatása, ezek mind össze tudják zavarni az ellenfél irányítóját.

Szerepkörök megtalálása

Könnyen meg lehet égetni ezt a védelmet, múlt héten is sikerült benyelni egy nagy játékot. Trumaine McBride alig játszik, pedig csapatunk legjobb slot cornerbackje. Annyit biztosan tudna, mint Trevin Wade vagy Jayron Hosley. Landon Collins inkább free safety-ként kapott lehetőséget, pedig strong safety-ként jóval hatékonyabb tudna lenni. Újoncként nagyon nehéz ezen a poszton kiemelkedni, pláne ha más feladatot kapsz, mint anno egyetemen.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: therichest.com