Buccaneers 17 - Panthers 14

Annak ellenére, hogy négy eladott labdájuk volt és csak egy sikeres harmadik down-os próbálkozásuk, a Panthers kiváló helyzetben volt ahhoz, hogy megnyerje a hétfő esti meccset a Tampa Bay Buccaneers ellen.

14-14-es állásnál a negyedik negyed végén a kicker Roberto Aguayo kihagyta a második mezőnygól kísérletét - egy 46 yardost - átadva a Carolina-nak a labdabirtoklás jogát a 36 yardos vonalon 3:33-al a vége előtt.

De a három futás hét yardot és egy 3&out-ot eredményezett. És miután a Buccaneers visszakapta a labdát 01:49-el a vége előtt, megcsináltak két harmadik down-os szituációt és egy 66 yardos drive-ot vezetve adtak Aguayo-nak még egy esélyt.

Akkor rúgta be, amikor a leginkább kellett, a 38 yardos rúgás során az idő lejárt, 17-14-re nyert a Tampa Bay - ez az első győzelmük a Panthers ellen 2012 óta.

"Meg lett volna a lehetőségünk, hogy leküldjük őket egy 3&out-tal és a labdát jó mezőnypozícióban kapjuk meg, ha punt-ra kényszerítjük őket, de nem sikerült." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Nem csináltuk meg azokat a dolgokat, amiket meg kellett volna ahhoz, hogy megnyerjük ezt a meccset."A Panthers elhibázta az esélyt a 3&out-ra, amikor az elkapó Mike Evans megcsinált egy 11 yardos elkapást 3rd&7-nél."Meg kell csinálni a játékot, amikor arra jön a labda." mondta a cornerback Robert McClain, aki Evans-ot fogta. "A külső vállára figyeltem és belülre jött a passz. Van egy csomó játék, amit mindannyian szeretnénk visszacsinálni.

Három játékkal később, 3rd&4-nél az irányító Jameis Winston adott egy rövid passzt a running back Jacquizz Rodgers-nek, aki nyolc yardot haladt a labdával.

Később Rodgers futott középen, eredménytelenül, de a defensive end Kony Ealy-t megbüntették face mask szabálytalanság miatt. A 15 yardos büntetést a labdát a Carolina 17 yardos vonaláig vitte előre 17 másodperccel a vége előtt. Onnan a Bucs berúgta a döntő field goal-t.

"Ez olyasmi, amivel időnként együtt kell élni." mondta Ealy. "A vereség szívás, ember. Senki sem szeret veszíteni. Ez egy rossz érzés."

A Panthers-nek volt esélye elmozdulni a 14-14-es döntetlenről a negyedik negyed felénél, de a 1st&goal play borzasztóan rosszra sikeredett.

Az irányító Derek Anderson - aki Cam Newton helyén kezdett, mert ő továbbra is az agyrázkódás utáni protokollt csinálja - egy fake handoff után odadobta a labdát a tight end Greg Olsen-nek az end zone sarkába.

Az éjszaka nagy részében a Buccaneers nagyon küzdött azzal, hogy levédekezze a Pro Bowler tight end-et, aki karrier csúcsot jelentő 181 elkapott yarddal zárt. De ez alkalommal jól védekeztek rajta és a cornerback Brent Grimes felugorva interception-t szerzett az end zone-ban.

"A srác megcsinált egy hatalmas játékot." mondta Rivera.

A Tampa Bay irányította az első félidőt, köszönhetően az offense-nek, amely meglátszott a labdabirtokláson is (21:45-08:15). Aguayo berúgott két 35 yardos mezőnygól és a Carolina kétszer is eladta a labdát - egy Anderson interception és egy elügyetlenkedett Ted Ginn Jr. punt után.

A Panthers-nek volt esélye a második negyed végén arra, hogy pontokat szerezzen, de Graham Gano 43 yardos field goal kísérlete széles lett.

A Carolina offense két touchdown drive-ot vezetett a második félidő elején. A futó Cameron Artis-Payne 4rth&goal-nál az 1 yardos vonalról ugrott be az end zone-ba, majd egy 12 yardos futással a bal oldalon újabb TD-t szerzett

De a Tampa Bay-nek csak négy játékra volt szüksége a válaszhoz, Winston adott Evans-nak egy 26 yardos TD passzt. A rookie cornerback Daryl Worley-t, aki karrierje során először kezdet, megverték egy double move-val.

"Úgy érzem, megcsinálhattam volna a játékot, ha rajta tartom a szemem." mondta Worley. "Folytatnom kell a munkát és egyre jobbnak kell lennem."

A Buccaneers kiegyenlített, amikor Winston az elkapó Adam Humphries-nek adott egy sikeres passzt középen a kétpontos kísérlet során.
A Carolina-nak voltak lehetőségei a negyedik negyedben, de túl sok volt a labdavesztés. Anderson egy futás során elejtette a labdát a Tampa Bay térfelén és az interception az end zone-ban végleg megfordította a meccset.

"Volt esélyünk a győzelemre a végén, de nem volt tökéletes a végrehajtás." mondta Anderson. "Sajnos a labdavesztések legyőztek minket ma."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: bucswire.usatoday.com