Regular season week 9: Eagles 23 Giants 28

Végig vezetve, de végül kis különbséggel, szokás szerint óriási izgalmak közepette sikerült megszakítani a rossz sorozatunkat a Philadelphia Eagles ellen.

Fontos volt a győzelem, hiszen ezzel 5-3-ra sikerült javítani a mérlegünket és továbbra is reális esélyünk van a rájátszás kiharcolására.

Minden adott volt a remek estéhez, először Landon Collins majd Andrew Adams szerzett egy interceptiont és az offense is kihasználta a labdaszerzéseket ami rögtön 14-0-ás vezetést eredményezett.

Jó hír volt, hogy egy-egy gyengébb drive ellenére a védelem tartotta magát, egy field goalt és egy touchdownt engedélyeztünk az Eagles-nek, ráadásul Manning kiosztott még egy TD átadást, amivel 21-10-es előnnyel sikerült nekimenni a második félidőnek. Volt két újabb nagy lélekjelenléte is a defense-nek, két 4 & rövid helyzetnél.

Persze ellenfelünk játékhívásai sem voltak ekkor a legjobbak, de így is nagy játékokat láthattunk. Meg kell említeni a special teamet is, JPP blokkolni tudott egy field goalt. A második játékrész aztán egy szép Eagles drive-val indult, de szerencsére jött rá Sterling Shepardtól a válasz.

A negyedik negyedben sajnos nem szereztünk már pontot, ellenben kétszer eladtuk a játékszert, igaz mindkét esetben bravúros egyéni megmozdulásokat láthattunk ellenfelünktől. Viszont a touchdownokkal továbbra is hadilábon állt Wentz, csak két mezőnygólra futotta és az utolsó 2 percet sem úgy abszolválták ahogyan szerették volna, így csapatunké lett a győzelem.

Az elmúlt két hétben alaposan elővették az offense-t, amely nem tudta hozni a tavalyi színvonalat, de ma négyszer is az end zone-ba sikerült jutni. Az első két alkalommal persze könnyebb dolguk volt Manningéknek, hiszen az interceptionök miatt nem kellett végignyargalni az egész pályán, igaz pozitív dolog, hogy ezeket a játékokat sikerült kihasználni és előnyt kovácsolni belőlük. Beckhamen sajnos még mindig látszott a sérülés és ma is több nagy ütközést kellett elviselnie, de így is két TD-t szerzett. Victor Cruztól is láthattunk egy szép elkapást amelybe sajnos bele is sérült és nem is tudott már visszatérni. Senki sem emelkedett ki, de nyolc célpont is bemutatott legalább egy elkapást. A két pick inkább az Eagles javára írható, szerintem maga Nolan Carroll sem tudta hogyan került hozzá a játékszer, a második interceptionnél pedig Connor Barwin kapott bele az átadásba, különben valószínűleg jó lett volna a passz. A futójáték sajnos történelmi mélységekben van, a blokkolás sem volt jó, de a running backek sem remekeltek. Paul Perkins-nek volt egy jó játéka, de ennyi. Rashad Jennings csak a passzjáték segítségében tudott szerepet vállalni. Az viszont továbbra is érthetetlen, hogy Orleans Darkwa miért nem kap lehetőséget. Shepardon kívül az újoncok sajnos annyira nem villogtak, Jerell Adams-nek és Roger Lewis-nak is volt egy-egy elejtett labdája.

A védelem továbbra is jól játszott, bár láttunk több nagy játékot, de voltak olyan pillanatok is mikor nagyon odatették magukat. Sajnos konzisztens nyomás most sem volt, az elején sikerült csak odaérni az irányítóhoz, illetve a blitzeknek köszönhetően a végén, de ennyi. A red zone-ban összességében jó ez a defense és a kulcsszituációkat is megoldotta az egység. Kiemelnél Janoris Jenkins játékát aki csendben tette a dolgát és lenullázta Dorial Green-Beckhamet. Adams és Collins is aktív volt, utóbbinak elég komoly esélye lehet a Pro Bowlra is. A védelemtől sem látunk még tökéletes játékot, de tavalyhoz képest számottevő a javulás, látszik, hogy jó úton halad a defense, de kis időre van még szükség. A pass rush viszont lehetne jobb is, kissé csalódást keltő a játék ezen eleme, mert komoly erősítést kapott a védőfal. Sajnos itt sem láttunk túl jó rookie játékot, Eli Apple az eddigi leggyengébb produkcióját hozta.

Idén nem tudunk laza meccsen nyerni és hiába lehetett volna többször is három pozíciónyi előnyt kiharcolni ez nem jött össze és végig tapadt az Eagles. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy csoportrivális ellen sikerült nyerni, ráadásul egy nagyon csúnya sorozatot tudtunk megszakítani. A legfontosabb a győzelem, azt nem kell megmagyarázni, azonban egy-egy kellemetlen hibánk még mindig van és történjen akármi a futójátéknak javulnia kell. Ha a pass rush is fejlődni tud, akkor tényleg komoly esélyünk lehet a pozitív mérlegre és a rájátszásra is.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu