Beharangozó: Panthers at Seahawks

A Panthers és Seahawks nem divízió riválisok, de az biztos, hogy jelenleg annak érzik egymást.

Vasárnap este a CenturyLink Field-en a két csapat a hetedik alkalommal találkozik egymással az elmúlt öt évet tekintve, beleértve a 2014-es és 2015-ös rájátszás találkozókat is.

Az előző szezonban a Carolina drámai comeback győzelmet aratott a Seattle ellen a 6. héten és legyőzte a Seahawks csapatát az NFC Divisional Playoff meccsen is.

"Ők egy olyan csapat, akikkel már volt pár csatánk az évek során, mind az alapszakaszban, mind a rájátszásban." mondta a tight end Greg Olsen. "Ők kezdtek elkapni minket, tavaly mi kaptuk el őket. Tudom, hogy nagyszerű lesz a hangulat vasárnap este. Ez egy nagy kihívás, nem lehet elhibázni.

A 7-3-1-el álló Seahawks - amely ötször kvalifikálta magát a rájátszásba az elmúlt hat szezonban - rájátszás helyen várhatja a meccset. A 4-7-el álló Panthers - amely a divízió bajnoka három éve - azért küzd, hogy életben tartsák a szezont.

"Nagyon tiszteljük őket." mondta a Seattle vezetőedzője, Pete Carroll. "Mi úgy érezzük, hogy ismerjük őket. Sokszor láttuk őket."

"Nem akarunk úgy járni, hogy megnézzük az eredményüket, könnyedén vesszük őket, aztán jönnek és megvernek minket, mert csináltak már ilyet. Tudjuk, hogy éhesek. Tudjuk, hogy kell nekik ez a győzelem." tette hozzá a Seattle linebacker-e, Bobby Wagner.

Amikor ezek a csapat találkoznak, mindenki tudja, mire számíthat.

"Ez egy intenzív meccs lesz. Egy minden tekintetben kemény, agresszív meccs lesz." mondta a defensive end Charles Johnson. "Egy nagy feladat áll előttünk."

A feladat még nagyobb a sérülések miatt, amelyek a Carolina csapatát sújtották, különösen a támadófal mentén. A Panthers emellett az All-Pro linebacker-t, Luke Kuechly-t (agyrázkódás) is nélkülözni kénytelen, most már a második meccsen.

"Ez kemény feladat," mondta Ron Rivera a sérüléshullámról, "de van egy csomó fiatal, akik hajlandóak keményen dolgozni és csinálni, amit kell."

És az egyedülálló Bay Area-i felkészülési hét után a Panthers felvillanyozódva készen áll egy újabb csatára Seattle-ben.

"Azért jöttünk ide, hogy igazán keményen edzünk és kihajtsuk a belünket vasárnap." mondta a guard Trai Turner. "Tudom, hogy készen állunk a kihívásra."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu