A Panthers offense keresi a gyilkos ösztönt

A Panthers védelme hengerelt a San Diego ellen, kikényszerített öt eladott labdát, miközben az NFL ötödik legtöbb pontot szerző offense-ét 16 ponton tartotta.

Támadásban a Panthers tette, ami kellett ahhoz, hogy bebiztosítsa az ötödik győzelmét a szezonban, de tehetett volna többet.

"Pontokat kell szereznünk." mondta az irányító Cam Newton, akinek a 27 passzából 10 volt sikeres, 160 yardot passzolva a 28-16-os győzelem során. "Pontokat, mint TD-t. Ha ezt tesszük, a meccs az elején eldől. Ez az, amikor rákényszerítjük az akaratunkat. El kell jutni ehhez a fajta mentalitáshoz - a gyilkos ösztönhöz."

A Panthers lehet, hogy szerzett 28 pontot - ami jobb, mint a szezon átlag 23,6 - de az offense csak két TD-t szerzett. A többi pont a defensive safety és négy Graham Gano mezőnygól volt."A győzelem a szőnyeg alá söpör egy csomó dolgot és rengeteg érzést." mondta Newton.

Nem a futó játék volt az, ami távol tartotta a Carolina-t az end zone-tól. A 66 yardot futó Jonathan Stewart vezetésével a Panthers 126 yardot ért el futásokkal a liga harmadik legjobb futás elleni védelme ellen. Stewart szerezte a Carolina egyik touchdown-ját egy 1 yardos futás után.

"Ezekért a futásokért keményen meg kellett küzdeni." mondta a tight end Greg Olsen a futójátékról. "Stew nagyszerű munkát végzett és a támadófal is. Kemény volt ott lenni benne párszor. Nem szereztünk sokat, de csináltuk tovább."

Ehelyett a passz játék volt az, ahol a Newton által kívánt "gyilkos ösztön" hiányzott. A Panthers csak 146 yardot haladt a levegőben, csak egyszer szerzett pontokat egy 6 yardos Devin Funchess elkapás után.

Newton 10/27-es teljesítményét feledtethette volna egy második passzolt TD, de mindössze négy yardnyira voltak attól, hogy növeljék a 26-16-os vezetést, amikor az irányító dobását a wide receiver Kelvin Benjamin elől levadászta a cornerback Trovon Reed.

A Carolina védelme kisegítette az offense-t, sack-elték az irányító Philip Rivers-t az end zone-ban a következő drive során, beállítva a végeredményt.

"A védelem kivette őket a játékból nekünk, hihetetlen mezőnypozíciókat adtak nekünk." mondta Newton. "Boldogok vagyunk, hogy szereztünk egy győzelmet ma és remélhetőleg tudjuk tartani ezt a lendületet."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu