Cam Newton szerint a Giants elleni játéka "átlag alatti" volt

Cam Newton első három meccsének legimpozánsabb része a jobb döntéshozatal volt. A vasárnapi, New York Giants elleni meccs előtt a Panthers irányítója csak egy interception-t dobott (az a labda is felpattant C.J. Anderson kezéből) a passer rating mutatója pedig 99.7 volt.

"Ha továbbra is igazán jól vigyázunk a labdára, akkor minden héten esélyt adunk magunknak a győzelemre." mondta Norv Turner a hét elején.

A Panthers nem vigyázott a labdára a Giants ellen a második félidőben és ez majdnem sokba került nekik.

Newton két interception-t is dobott - mindkét labdát az újonc tight end Ian Thomas-nak szánta. Newton emellett majdnem elveszített egy fumble-t is, ami szerencsére az oldalvonalon kívülre került.

"Ez egy átlag alatti meccs volt az én részemről." mondta Newton, akinek a 35 passzából 21 volt sikeres (miután az első kilencből nyolc volt jó), 237 yarddal, két touchdown-nal és két interception-nel, 75,5-ös passer rating mutatóval zárta a meccset. "De lesznek ilyen meccsek."

Az első interception-t a New York 26 yardos vonalánál dobta második-és-20-nál a harmadik negyed végén. Newton-t közrefogták és megpróbálta Thomas-nak passzolni a labdát, de a safety Curtis Riley elkapta azt.

A következő interception a New York 43 yardos vonalán történt 3rd&8-nál. A Carolina 27-16-ra vezetett és a Panthers kiváló helyzetben volt ahhoz, hogy végleg eldöntse a meccset egy újabb pontszerzéssel.

Ehelyett egy újabb hiba visszahozta a Giants csapatát a meccsbe.

Newton ismét megpróbált Thomas-nak passzolni, de az újonc megállt, amikor Newton úgy döntött, hogy neki passzol. A cornerback Janoris Jenkins kihasználta a lehetőséget, elkapta a labdát és 29 yard visszahordás után a Carolina 34 yardos vonaláig jutott. A Giants két játékkal később eljutott az end zone-ig

"Tudom, hogy néhány döntést szeretne visszacsinálni." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Az egyik interception nem az ő hibája volt - egy kicsit félreértették egymást az útvonal tekintetében."

Newton azonban minden felelősséget magára vállalt.

"Az összpontosítás hiánya miatt volt." mondta Newton. "Jobbnak kell lennem."

Végül Newton mérnöki munkát végzett, amikor karrierjének 16. meccset eldöntő győztes drive-ját vezette.

31-30-as hátránynál, 1:08 volt hátra a meccsből, amikor a Panthers a saját 25 yardos vonalán kezdhette a támadást, Newton pedig egy 20 yardos passzt adott az újonc elkapó DJ Moore-nak. Ezután a két Christian McCaffrey futással szerzett 10 yard volt az, ami kellett ahhoz, hogy a rúgó Graham Gano gondoskodjon a többiről.

"Egy bölcs ember egyszer azt mondta nekem, hogy egy nagyszerű irányító csak annyira jó, amennyire a rúgója." mondta Newton, aki a Gano-t ünneplő kupac tetejére ugrott, miután berúgta a győztes 63 yardos mezőnygólt. "Graham az egész csapatot a hátára vette. Vagyis a lábára. Gano nagyon sok hibát kijavított ma."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu