Oakland városa perli az Oakland Raiders-t

Tegnap bejelentették, hogy Oakland városa beperelte az Oakland Raiders csapatát és az egész ligát azaz a többi 31 csapatot is. Libby Schaaf polgármester asszony és a város vezetősége a csapat költözése okozta bevételkiesések és a csapatba fektetett milliók miatt perel.

A vádjuk szerint a csapat és a liga több szabályt is megszegett az átköltöztetés kapcsán. A bevétel kiesésen felül kártérítést kérnek a csapat stadionjának renoválásába fektetett 80 millió dollár miatt is amit az adófizetők pénzéből költöttek a várost elhagyó csapatba.

Mindemellett még azt is megpróbálják megakadályozni, hogy elvigyék a brandet a városból. Ha sikerrel járnak akkor a Raiders név Oakland városáé marad és a csapat új névvel költözhet Las Vegasba. Ez nem lenne példátlan dolog ugyanis 1995-ben Cleveland városa is megtarthatta a Browns nevét így a Baltimoreba költöző csapat Ravens néven folytathatta.

És ezzel még nem ért véget a problémák sora. A kereset nem érinti a csapat költözését amire ugyebár 2020-ban kerül majd sor. A csapatnak azonban nincs stadion szerződése a következő szezonra így nem lehet tudni, hogy hol fogjuk játszani a hazai mérkőzéseinket. Phoenix, Portland, San Antonio és St. Louis városának neve merült eddig fel.

Szóval röviden összefoglalva a csapat kifizethet egy szép kártérítést, elveszítheti a nevét és nincs stadionja a következő szezonban. A gyenge szezon után már csak ilyen hírek hiányoztak.

Fotó: twitter.com