Nagyító alatt a Tampa Bay Buccaneers

Vasárnapi ellenfelünk a Tampa Bay Buccaneers lesz, akikről most közelebbről is megismerkedhetünk. Győztes mérkőzésről érkeznek, hiszen hazai pályán nyerni tudtak a Carolina Panthers ellen.

Mint minden mérkőzésen, most is sok múlhat az irányítón, Josh Freemanen, aki tavaly nem élete szezonját nyújtotta. Múlt héten jól teljesített, igaz ne várjunk tőle 350 yardot, leginkább rövid passzokkal fog operálni. Reméljük nem Michael Coe fog kezdeni, aki mozgása alapján múlt héten még nemigen ismerte a slant route-t...Sérülés esetén a tavaly Indianapolis-ban játszó Dan Orlovsky lehet Freeman helyettese.

A biztonsági passzjáték mellett leginkább a földön fog próbálkozni a Tampa Bay. A futók közül több szempontból is érdekes a helyzet. Egyrészt a drafton pont elénk trade-elt a Bucs, másrészt egyik volt játékosunk náluk kötött ki. Kezdjük az előbbivel. Doug Martinért cserélt a Tampa Bay és rögtön első meccsén megadták neki a bizalmat. Bemutatkozása nem sikerült rosszul, kis híján elérte a 100 yardos határt. Teljesítményét minden bizonnyal össze fogják majd hasonlítani David Wilson játékával, aki újra megkapta a bizalmat az első fordulóbeli fumble után. Ugyanakkor más stílusú játékosok, anno egyetemi csapatuk is más szerepben számítottak rájuk. Képességük alapján mindketten választhatóak voltak az első kör végén. Martin cseréje LeGarrette Blount lesz, aki nem sok szerepet kapott a nyitányon. Ennek ellenére ne legyenek illúzióink, bármikor képes a jó játékra. El is érkeztünk korábbi játékosunkhoz, D.J. Ware-hez. New Yorkban öt évet "pihent", talán nincs is még egy ilyen játékos, akit ilyen hosszú ideig rosteren tartottak volna nulla teljesítménnyel. Néhány carry-re jó lehet vasárnap.

Az offseason egyik nagy igazolása volt Vincent Jackson, aki "néhány" millió dollárért cserébe Tampába költözött. Első mérkőzésén nem nyújtott rossz teljesítményt, igaz szurkolói nem erre a játékára fognak emlékezni 20 év múlva. Corey Websternek azért alaposan fel kell kötnie a gatyát, hiszen a Dallas ellen sem Bryant sem Austin ellen nem boldogult. Rajta kívül több ígéretes elkapó is található a rosteren. Mike Williams és Arrelious Benn sem nyújtott rossz teljesítményt első két évében, igaz a nagy áttörés még várat magára. Remélhetőleg nem vasárnap kezdenek neki. Rajtuk kívül Preston Parker is képes lehet a jó játékra.

A tight endek között egy szinte már legendának számító játékos, Dallas Clarkviszi a prímet. Az utóbbi években sokat bajlódott sérülésekkel, játéka sem volt a régi, délen azonban kapott még egy esélyt a korábbi Colts játékos. A Carolina ellen egy elkapásra futotta erejéből, igaz az 33 yardos volt.

El is érkeztünk az offense egyik sarkalatos pontjához, az offensive line-hoz. A két kezdő tackle Jeremy Trueblood és Donald Penn lesz, évek óta ez a megszokott páros a Buccaneers-nél. Az offseasonban érkezett egy nagy erősítés guard pozícióba Carl Nicks személyében, aki posztján a liga legjobb játékosai közé tartozik. A másik guard Ted Larsen, míg a center Jeremy Zuttah lesz. Múlt héten nem nyújtott rossz teljesítmény a támadófal, Freemant kétszer tudták sackelni, a futók pedig szintén megfelelő segítséget kaptak a statisztikák alapján.

Áttérve a védelemre, a defensive endek közül két játékost, Michael Bennettet ésAdrian Claybornt emelném ki. Clayborn remek rookie szezont produkált, egyértelműen jó húzásnak bizonyult. Bennettről már esett szó egy másik írásban, tight endünk, Martellus Bennett testvéréről van szó. Egy hete sacket is szerzett, remélhetőleg ez nem ismétlődik meg. Mindenesetre előfordulhat akár testvérharc is, hiszen adott esetben egymással szemben állhatnak majd fel. A védőfal belső részében találhatunk egy korábbi 1/3-as picket Gerald McCoy személyében. Tavaly sérüléssel is bajlódott, emiatt nem produkált egyelőre olyan számokat, amelyet egy ilyen korán választottól elvárnának. Ennek ellenére az idei szezont sackkel nyitotta...

A linebacker sorban számos ígéretes játékost találhatunk. Quincy Black évek óta a kezdő környékén tartózkodik, Mason Foster pedig remek rookie idényt zárt tavaly. 84 szereléssel, 2 sackkel és 1 interceptionnel zárt, ez egy harmadik körös választottól igen jó teljesítmény. Idén is sikerült szerezniük egy remek játékost a drafton Lavonte David személyében. A második körben remek értéket képviselt, kiváló spílernek tartom. Nem csoda tehát, hogy feljavult a run defense délen.

Át is térhetünk a secondary-re. A nyitány hőse Ronde Barber volt, aki safety-ként szerepel idén és 37 évesen sacket és interceptiont is elért. Aqib Talib szintén nem ma kezdte a pályáját, remek éveken van túl. Igaz ilyen névvel az is csoda, hogy egyáltalán az USA-ban tartózkodhat. Mark Barrontól top 10-es választottként már első mérkőzésén láttunk szép játékot (videó) és vélhetően fogunk is még látni. Eric Wright szintén veszélyes lehet.

A kicker Connor Barth idén száz százalékos (3/3), tavaly is 90 % felett teljesített. Punterként Michael Koenen szerepel.

Nem volt véletlen a múlt heti teljesítménye a Buccaneers-nek, jó kis csapat van épülőben. Super Bowlt nyerni idén még nem fognak, sőt valószínűleg a rájátszás sem lesz meg és egy 8-8-as mérleg is jónak számítana. Ennek ellenére bármelyik csapatra veszélyesek lehetnek és egy-egy jobb napot kifogva könnyen okozhatnak meglepetést is.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Képek forrása: espn.go.com és prod.www.buccaneers.clubs.nfl.com