Beharangozó: Texans - Seahawks 4.hét

Este 19 órától két partner oldal kedvenc csapata, a Seattle Seahawks és a Houston Texans találkozik egymással így a tavalyi évhez hasonlóan két beharangozó következik a két csapat szemszögéből. Elsőként következzen a találkozó a Texans oldaláról.

Nagy verésbe szaladtunk bele a múlt héten. Egy olyan vereségbe, mely után nem sok jót lehet várni a most következő mérkőzésünktől. Nem azért mondom ezt, mert annyira rosszak lennénk, hogy egy vereség után senki sem tudnánk két vállra kényszeríteni. Azért mondom ezt, mert egy vereség után (egy ilyen vereség után) pont a liga legerősebb csapatát fogadjuk. Mi sül ki belőle? Vasárnap este 19:00-kor megtudhatjuk. Addig nézzük át, kikre kell figyelni…

Bár… Inkább azt is átnézhetnénk kikre nem kell figyelni. A Seattle Seahawks csapata ugyanis minden poszton zseniális játékosokból áll. Ellenfelünk csapatából szinte minden játékosról írhatnék pár jó szót, mondatot, úgyhogy kiemelem az igazán nagyágyúkat. Marshawn Lynch a liga egyik, ha nem a legjobb futója. Lynch minden téren kiemelkedő játékos. Mobilis, jól blokkol, szenzációs futóképességei vannak. Eszméletlen a srác, amelyik csapat nem tudja lefogni, 99% hogy kikapott. Teljesen egyértelmű, hogy az ő megállítása létfontosságú.

Marshawn+Lynch+Seattle+Seahawks+v+San+Francisco+tlD8HynFlPUx
Életveszély=Marshawn Lynch


Russel Wilson egy nagyon erős rookie éven van túl, idén is jól irányítja a csapatot, benne mindig van valami lehetőség. A passzjátéka a Seattle-nek nem a legjobb, éppen itt van a lehetőségünk. Ha sikerül a futásokat jól megfogni, akkor el kell kezdeniük dobálni. Rá kell kényszeríteni őket, hogy ne tudják játszani a saját játékukat. Könnyű ezt mondani, tudom. De nincs mese, ez van…

A védelmük elképesztő: Szinte minden statisztikát vezetnek, nem alig van gyenge pontjuk. Ennyire összeállt, stabil, minden ponton erős védelmet ritkán látni az NFL-ben. Nem hagynak teret az ellenfélnek, nincs passz és futójáték, nincs yard, nincs pont, nincs semmi sem. Öröm nézni őket, persze csak akkor amikor nem ellenünk játszanak. Nem is emelek ki senkit innen, úgy jók ahogyan vannak.

A Texans háza táján csendben telnek a napok. Mindenki fókuszál, mindenki dolgozik a sikerért. Több játékos is elmondta, megérdemelték a győzelmet, már az első két fordulóban rezgett az a bizonyos léc. Pont most van hatalmas lehetőség a srácok előtt, hiszen most mindenki a Texans gyengeségéről beszél. HA most megvernénk a Power Rankingok első helyezettjét egy ilyen vereség után… Akkor csend lenne. Akkor talán megnyugodnának a srácok, a nézők, az edzők. De jó lenne ha a legjobb játékunkat tudnánk játszani. Ha Schaub nem INT-el nyitná a meccset, ha a secondary nem engedne kritikus elkapásokat harmadik kísérleteknél, ha Arian Fosterösszeszedné magát. De jó lenne… Ha ezek nem teljesülnek, akkor bizony bajban leszünk.

A támadófal talán rendben van, fontos, hogy Duane Brown mielőbb visszatérjen, szükségünk van rá. Vélhetően a meccs előtt fogják csak eldönteni a sztár tackle játékát. Jó hír viszont, hogy Andre Johnson 99%, hogy kezdeni fog a nagy ellenfél ellen. Ez mindenképpen jó hír, hiszen nem szívesen tennék akkora terhet Hopkins nyakára, hogy egy Seattle ellen ő legyen az egyetlen normálisan helyzetbe hozható WR a pályán.

Arian Foster azt nyilatkozta, hogy szinte már 100%-os az állapota, már számíthatunk tőle 20+ lehetőségekre. Ez nagyon jó hír, mert bármennyire is jó RB Ben Tate, Foster egy olyan kaliber, aki meccseket dönt el. Örülnék, ha vasárnap Foster megfutná az idei első 100+ yardos meccsét. Hazai pályán nagyon szokott menni neki, kíváncsian várom, hogy a SEA ellen mennyit tud tenni.

1375032_10151625395741314_2079851413_n
A védelmek szinte azonos számokat hoznak ezen statisztikáknál


A védelemmel nincs baj. Végre egy jó hír. Ha nem ilyen lenne a védelmünk, akkor simán 0-3-al állnánk. Ezt teljesen biztosan kijelenthetem, nem fog érte senki megkövezni. Ezt a teljesítmény kell hozni, plusz még egy kicsit. Ed Reed a második meccsére készül Texans játékosként, vélhetően a múlt hetinél már csak jobban fog játszani. Az biztos, hogy a SEA ellen 101% kell mindenkitől. Jó csapatok ellen nagyobb a szenvedély, az adrenalin, remélem minden játékos pörögni fog nagyon. Egy olyan vereséget, mint amit elszenvedtünk a Ravens ellen, minimum jó játékkal, de inkább győzelemmel kellene kozmetikázni. Most lehet nagyon durrantani egy esetleges győzelemmel. Mindenki a Seahawks sikerére számít, hisz a lesajnált Texans még nem játszott sima meccset, sőt még ki is kapott. Most kell megmutatni mindenkinek. Én bízom és hiszek a győzelemben, ahogyan a játékosaink is.

A legjobb formát kell hozni hazai pályán ellenük. Nem szabad olyan hibákat véteni, mint az elmúlt hetekben. Maximális koncentráció, eltökéltség kell az utolsó percig, de még utána is. Ha mindenki teszi a dolgát, nincs pick6, nincsenek eladott labdák, akkor bármi lehet. Akár egy győzelem a liga legerősebb csapata ellen. Akár…

Forrás:

Houston Texans magyar szurkolói oldala

texans.hu